Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
10.18

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

smrt John Hollins

Četrtek, 15. 6. 2023, 10.18

11 mesecev, 1 teden

John Hollins (1946-2023)

Umrl je junak navijačev Chelseaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
John Hollins | John Hollins je umrl v starosti 76 let. | Foto Guliverimage

John Hollins je umrl v starosti 76 let.

Foto: Guliverimage

Nekdanji igralec in trener Chelseaja John Hollins je umrl v starosti 76 let, so v sredo sporočili iz londonskega kluba, navajata tiskovni agenciji dpa in AFP.

Hollins je debitiral leta 1963 in na Stamford Bridgeu, kjer je igral v sezonah od 1963 do 1975 in v sezoni 1983/84, zbral 592 nastopov za londonsko moštvo in dosegel 64 golov.

V svojem prvem obdobju v klubu, ki se je končalo leta 1975, je osvojil FA pokal, evropski pokal pokalnih zmagovalcev in ligaški pokal. "Bil je junak za navijače tega kluba in še posebej zame," je dejal član upravnega odbora Chelsea Daniel Finkelstein. "Bil je v središču ene največjih ekip Chelseaja in poleg tega, da je prispeval k uspehu v pokalu, je izražal njen duh."

Hollins, peti na večni lestvici nastopov Chelseaja, je igral tudi za Queens Park Rangers in Arsenal, preden se je leta 1983 vrnil na Stamford Bridge in še zadnjič zadnjič zaigral za klub. Enkrat je igral za Anglijo, leta 1967.

Med letoma 1985 in 1988 je opravljal funkcijo trenerja Chelseaja, kasneje pa je bil trener pri Swanseaju, Rochdaleu in Stockportu.

"John je bil vedno tako skromen glede vloge, ki jo je imel v zgodovini Chelseaja." | Foto: Guliverimage/dpa "John je bil vedno tako skromen glede vloge, ki jo je imel v zgodovini Chelseaja." Foto: Guliverimage/dpa Vedno skromen glede vloge, ki jo je imel v zgodovini Chelseaja

Hollinsov sin Chris Hollins je v imenu svoje družine dejal: "John je bil vedno tako skromen glede vloge, ki jo je imel v zgodovini Chelseaja."

"Imel je komaj 15 let, ko je podpisal za klub in osvajal trofeje v tistih neverjetnih šestdesetih in sedemdesetih prejšnjega stoletja. Imel je toliko zgodb, a vedno nam je povedal, da je preprosto rad igral na Bridgu in nosil tisto znamenito modro majico. Pogrešali ga bomo kot moža, očeta in dedka in vedno bomo ponosni na to, kar je dosegel v nogometu."

Patrick Gasienica
Sportal Prometna nesreča usodna za smučarskega skakalca
Jim Hines
Sportal Umrl je Jim Hines, prvi atlet pod mejo 10 sekund
Ne spreglejte