SiolNET. Sportal Nogomet
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

UEFA evropskemu nogometu na pomoč s 775,5 milijona evrov

0,01

termometer

Uefa Logotip
Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza bo svojemu programu HatTrick v naslednjem štiriletnem obdobju namenila 775,5 milijona evrov. Gre za dobičke iz evropskih prvenstev in evropskih pokalov. Ob tem se je Uefa odločila za večjo fleksibilnost pri porabi, da bi njene članice lažje prebrodile koronakrizo, ki je spomladi ustavila tekmovanja, so sporočili z Uefe.

Program Hattrick obstaja vse od leta 2004. Letos je koronakriza s prestavitvijo evropskega prvenstva sicer povzročila tudi težave Uefi, ki pa je potrdila, da bo kljub temu lahko po finančni plati izpeljala pripravljeni program.

"Program HatTrick je ena bistvenih komponent evropskega nogometa in njegovega pomena ni bilo možno nikoli bolje spoznati kot prav med koronakrizo," je ob predstavitvi novega programa povedal predsednik Uefe Aleksander Čeferin in dodal, da bo s širšim področjem porabe zvezam omogočena omilitev posledic koronakrize in z njo povezanih ukrepov. "Program moramo uporabiti za napredek nogometa, pa tudi za boljšo infrastrukturo, da bo nogomet v Evropi ostal kar se da močan."

Peti cikel se je začel že v sredo, za program pa je tokrat namenjenih kar 27 odstotkov več sredstev kot pred štirimi leti. Gre za velik del od pričakovanih 2,6 milijarde evrov prihodkov v evropskih tekmovanjih in prvenstvih, ki jih Uefa namenja svojim članicam. Glede na obseg gre za enega največjih programov solidarnosti in razvoja na globalni ravni.

V osnovi je program namenjen investicijam v infrastrukturo, izobraževanju in izmenjavi znanj, pa tudi širitvi nogometne baze in družbeni odgovornosti in socialnim projektom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin