Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 5. 2015,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper Domen Črnigoj pokal Slovenije

Torek, 19. 5. 2015, 13.46

8 let

Tujci ne skrivajo, da jih mika največji koprski dragulj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaše Kopra bo v sredo na finalu pokala na Bonifiki spremljalo veliko tujih oglednikov. Največ oči bo uprtih v nastop Domna Črnigoja, nadarjenega najstnika, ki bi lahko kmalu zapustil Primorsko.

Če v vrstah Celja najbolj izstopa Benjamin Verbič, pa so v taboru Koprčanov pred najpomembnejšo tekmo sezone najbolj ponosni na 19-letnega mladeniča, ki si bo prizadeval, da v dresu koprskega kluba izpolni še drugo otroško željo.

''Prva se mi je že izpolnila, saj sem kot otrok sanjal o tem, da bi zaigral za člane Kopra. Zdaj želim uresničiti še drugo in s Koprom osvojiti lovoriko. Po polfinalu razmišljam le še o tej tekmi,'' je odločen Domen Črnigoj. Čeprav še ni dopolnil 20 let, velja za najboljšega posameznika kanarčkov.

Je mladi reprezentant, stanovski kolegi so ga kot edinega koprskega nogometaša uvrstili med nominirance za najboljšo enajsterico Prve lige Telekom Slovenije, tako da vlada zanj vedno večje zanimanje. ''Je to moja zadnja sezona za Koper? Ne vem še. Morda bi mi lahko prav zmaga in pokalna lovorika Kopra prinesli dober prestop," si želi v sredo dobrega nastopa pred slovensko javnostjo in številnimi ogledniki, ki so napovedali prihod na Bonifiko, kjer se želijo prepričati o dometih koprskega in celjskega kluba.

Matej Mavrič: Domen ima glavo na mestu

''Za Domna obstaja zanimanje. Pred seboj ima veliko kariero. Je fant, ki ima glavo na mestu. Ima ogromen potencial, ki ga lahko razvije v bleščečo kariero. Za zdaj je še član Kopra. Tako bo ostalo, dokler ne bo podpisana pogodba z drugim klubom in bomo z njo vsi zadovoljni,'' je najboljšega igralca Kopra pohvalil športni direktor Matej Mavrič.

Nekdanji reprezentant je v zadnjih dneh pogosto v stiku z igralci. Skuša jim dopovedati, da se v finalu ne igra, temveč zmaguje. ''Morajo se zavedati, da bo poraženec kmalu pozabljen. To jih mora motivirati,'' razmišlja 36-letni Pirančan, ki je pokalne naslove osvajal v Sloveniji (Gorica) in na Norveškem (Molde).

Čeprav ga je zmotilo, da so bili igralci Kopra v zadnjih tednih z glavo le pri finalu in so izgubili preveč prvoligaških tekem, je prepričan, da bodo v sredo poskrbeli za drugačno pesem. ''Koper lahko zmaga le s kolektivom in enajstimi igralci, ki dihajo drug za drugega. Nimamo kakovosti, da dva ne bi bila stoodstotna.''

Čudi ga, da je Bonifika v tej sezoni lahko osvojljiva trdnjava, kar pred najpomembnejšo tekmo sezone ni prijetna popotnica, a verjame, da bo vsemu enkrat napočil konec. Zakaj ne že v sredo?

Navija za Juventus in čaka tekmo življenja

Črnigoj ima prijetne izkušnje s pokalnimi finali. V mladinski konkurenci je osvojil dve lovoriki zapored, zdaj želi niz nadaljevati še pri članih. Morda je to njegova zadnja priložnost, saj bi lahko poleti prestopil drugam. Njegov vzornik je Andrea Pirlo, kar niti ne čudi, saj navija za Juventus.

Za italijanskega prvaka, ki je svoj čas že gostoval (treniral) na koprskem štadionu, bo stiskal pesti 6. junija, ko se bo v Berlinu kosal z Barcelono. Koprčani bodo dvoboj sezone pozdravili v sredo. ''Sezona se ni izšla po naših željah, zdaj prihaja tekma življenja. Dobro smo pripravljeni, gremo po lovoriko," je vrgel rokavico Celjanom, ki zaradi boljših iger v prvenstvu veljalo za favorite, a ne bodo računali na prednost domačega igrišča.

Dvoboj, ki bo dal novega pokalnega zmagovalca, se bo v Kopru v sredo začel ob 20.30.

Ne spreglejte