Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 2. 2013,
7.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Edin Džeko Miralem Pjanić Vedad Ibišević

Sreda, 6. 2. 2013, 7.52

7 let, 12 mesecev

Trije zvezdniki BiH: prek 50 milijonov in skoraj 50 golov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni skrivnost, kdo bo v Stožicah predstavljal največjo nevarnost za Samirja Handanovića. Edin Džeko, Vedad Ibišević in Miralem Pjanić, zvezdniki klubov iz najboljših evropskih lig.

Ko si najboljši strelec v konkurenci s Sergiom Agüerom, Carlosom Tevezom in ne nazadnje tudi Mariom Balotellijem, dodaten komentar ni potreben. ''Diamant iz Sarajeva'', ponos nogometne Bosne in Hercegovine in njen najboljši strelec. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 je zadel že petkrat. Tri gole je zabil v mrežo Liechtensteina, po enega v mreži Latvije in Litve. V dresu Manchester Cityja je sezono začel kot rezerva, a se skorajda vselej, ko je prišel na igrišče, vpisal med strelce. Označili so ga za super menjavo, sam se s takšnim nazivom ni sprijaznil. ''Želim igrati od prve minute,'' je sporočil in želja se mu je izpolnila. Z dobrimi igrami in zadetki je Roberta Mancinija prisilil, da ga vse pogosteje postavlja v začetno enajsterico. Trenutno je pri enajstih prvenstvenih zadetkih, čeprav je od prve minute zaigral vsega desetkrat. V ligi prvakov je zadel v Madridu na spektakularni tekmi prvega kroga, ki jo je angleški prvak proti Realu izgubil z 2:3, potem se je temu 26-letnemu golgeterju v elitnem evropskem klubskem tekmovanju ustavilo. Kljub temu je za njim odlična prva polovica sezone. Druga utegne biti še boljša. V Ljubljano je prišel z odlično popotnico. Na nedeljskem derbiju proti Liverpoolu (2:2) je spet zabil gol.

Osemindvajsetletni bombarder z nemških bundesligaških zelenic, ki že vrsto let sodi med najboljše strelce v Nemčiji. Pred časom ga je huda poškodba za dolgo oddaljila z igrišč, po povratku je rabil nekaj časa, da se je vrnil s staro formo, zdaj spet navdušuje. Je edina svetla točka Stuttgarta v tej sezoni, ki mu v prvenstvu ne kaže najbolje. Sploh ne po zadnji seriji neuspehov. Je daleč najboljši strelec kluba iz prestolnice nemške avtomobilske industrije, tako v prvenstvu kot tudi v ligi Europa. V tem tekmovanju je dal že pet golov in je med najbolj zaslužnimi, da se je Stuttgart prebil v nadaljnje tekmovanje. V pokalu - tam je Stuttgart prišel do četrtfinala, v katerem se bo pomeril z Bochumom našega Zlatka Dedića -, je na treh tekmah zabil prav tolikokrat. V reprezentanci je v podobni strelski formi. V kvalifikacijah je na štirih tekmah zabil štiri gole. Tri v mrežo Liechtensteina pri zmagi z 8:1, enega pri zmagi nad Litvo s 3:0. Med strelci je bil tudi pri zmagi nad Walesom z 2:0 v prijateljski tekmi. Vsekakor nogometaš, ki bo drevi predstavljal veliko nevarnost za slovenska vrata.

''Mali Princ'', kot se je tega tehnično izjemno podkovanega nogometaša, ki je v dresu Lyona zablestel še kot najstnik, prijel vzdevek že pred časom. Ima komajda 22 let in je srce igre Bosne in Hercegovine. Zagotovo eden izmed najboljših posameznikov tokratnega nasprotnika Slovenije. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo je v treh tekmah zabil dva gola, prispeval pa tudi štiri podaje. Blestel je predvsem pri zadnji zmagi, doma nad Litvo s 3:0. V dobri uri igre je zabil gol in prispeval dve podaji, z igrišča na štadionu Bilino Polje v Zenici je odšel ob bučnem aplavzu. V klubskem dresu prav tako igra dobro. Je ena redkih svetlih izjem pri Romi, ki ji v italijanskem prvenstvu ne gre najbolje. Na 14 prvenstvenih tekmah je zabil dva gola, kar petkrat pa podal za zadetke soigralcev. En gol je zabil tudi v italijanskem pokalu, v katerem se Roma v polfinalu meri proti Interju Samirja Handanovića. Po prvi tekmi je v prednosti z 2:1, sredi aprila Pjanića in soigralce čaka povratna tekma. Še pred tem si bo s Handanovićem iz oči v oči zrl v Ljubljani.

Ne spreglejte