Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 13.20

8 let

Tekmo zaznamoval trk z glavami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Nafte in HiT Gorice so v 16. krogu PrveLige Telekom Slovenije v Lendavi igrali neodločeno 1:1.

Nafta je zadnjo medsebojno tekmo v Novi Gorici dobila s 4:3 in tudi v Lendavi so domači krenili ambiciozno, na krilih točke z mariborske tekme. V prvem polčasu so bili boljši Lendavčani in že v deseti minuti je Sebök sprožil strel z 20 metrov, Pirih pa je tudi s pomočjo vratnice rešil goste. Le minuto zatem je Čeh streljal z glavo čez okvir gola, v 12. minuti pa je dlani Piriha ogrel še njegov soigralec Šuler, ko je nespretno spravil v škripce lastnega vratarja. Od 16. do 18. minute so tudi gostje uprizorili dva nevarna napada, obakrat pa je v končnici zgrešil nerazpoloženi Velikonja.

Domači so bili blizu zadetku v 26. minuti, strel Gerenčerja z roba kazenskega prostora pa je ob dotiku gostujočega obrambnega igralca zgrešil cilj tik nad prečko. Že v naslednjem napadu je z glavo odlično meril Kocsardi, vratar Pirih pa je še bolje ubranil. Tudi poskus Čeha z glavo je bil previsok, na drugi strani pa se je v 31. minuti izkazal domači vratar Kuzma, ki je sijajno ubranil strel Demiroviča z 18 metrov. V 36. minuti pa je Nafta zasluženo povedla. Po kotu je najvišje skočil Ošlaj, z glavo vrnil žogo pred vrata, Eterovič pa jo je s štirih metrov porinil v mrežo.

Po napadih Nafte v začetku drugega dela so gostje nepričakovano izenačili. Po kotu Demiroviča z desne strani je bil najspretnejši Šuler in z osmih metrov z glavo poslal žogo v desni zgornji kot vrat nemočnega Kuzme. V 60. minuti je zavrelo med gledalci, saj so Seböka zrušili v kazenskem prostoru gostov, sodnik pa je ostal nem. Zatem se je v 77. minuti zgodil neljub dogodek, ko sta z glavama trčila Gerenčer in Dedič; oba sta morala igrišče zapustiti na nosilih, odpeljali so ju na šivanje v bolnišnico. Šest minut pred koncem je iz težkega položaja silovito sprožil Osterc, Kuzma pa je ubranil njegov poskus. V zadnjih trenutkih tekem je madžarski nogometaš Sebök še enkrat sprožil tik ob vratnici, kmalu zatem pa so domači dosegli zadetek, ki pa ga zaradi domnevnega prepovedanega položaja sodnik ni priznal. Sebök pa si je ob protestih prislužil še drugi rumeni karton.

Ne spreglejte