Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
11. 6. 2015,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Anglija kvalifikacije Zlatko Zahović Milenko Ačimović

Četrtek, 11. 6. 2015, 13.51

8 let

"Tekma z Anglijo prihaja ravno ob pravem času"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometni reprezentanti so pred velikim izzivom, saj jim bodo v nedeljo nasproti stali igralci Anglije. Poznavalci slovenskega nogometa verjamejo, da se lahko v Stožicah zgodi presenečenje.

Če bi gledali na zgodovino in trenutno stanje na lestvici kvalifikacijske skupine E za evropsko prvenstvo 2016, bi v dvoboju med Slovenijo in Anglijo pripisali bistveno več možnosti za uspeh Otočanom. Ti so namreč po petih krogih z razliko v golih 15:1 še neporaženi in imajo na svojem računu 15 točk, Slovenija pa je na drugem mesti z devetimi (enako število točk ima tudi tretja Švica).

Edini gol so Angleži prejeli prav proti Sloveniji lani novembra na Wembleyju, pa še tega so si zabili sami, potem ko je žogo v lastno mrežo potisnil Jordan Henderson. Učinkoviti so bili tudi na gostovanju v Baslu, kjer so z goloma Dannyja Welbecka, ki je bil dvakrat uspešen tudi ob zmagi s 3:1 nad Slovenijo, preskočili neugodne Švicarje.

Čeprav Angleži v svojih vrstah nimajo več toliko svetovno priznanih imen kot v preteklosti, pa imajo še vedno veliko kakovosti, saj nogometaši igrajo v najmočnejši ligi na svetu.

Angleška se je končala že 24. maja in v tem marsikdo vidi slovensko priložnost, saj so si reprezentanti Anglije po naporni sezoni razumljivo vzeli nekaj časa za krajše počitnice in spočili telo. Kot pravi nekdanji slovenski reprezentant Milenko Ačimović, zato tekma z Anglijo prihaja ravno ob pravem času.

In kako slovenski poznavalci nogometa vidijo kvalifikacijski dvoboj z Anglijo? Nekdanja reprezentanta Zlatka Zahovića in Milenka Ačimovića ter selektorja Bojana Prašnikarja smo prosili za odgovora na naslednji vprašanji:

Kaj lahko pričakujemo od tekme z Anglijo?Ali bo slovenskim nogometašem kaj težje pri pripravi na tekmo, ker v angleški reprezentanci ni več toliko svetovno znanih imen kot v preteklosti?

Ne spreglejte