Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 3. 2016,
16.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

večni derbi Green Dragons Viole Ljudski vrt NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Petek, 4. 3. 2016, 16.03

8 let

Takšne invazije Ljubljančanov na Štajersko pa še ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V soboto bo v Ljudskem vrtu potekal večni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki jo bo bodrilo več kot tisoč navijačev. Zeleno-belih v Mariboru v zgodovini 1. SNL še ni spremljalo toliko privržencev.

Večni derbi je organi pregona in discipline redno označijo za dvoboj visokega tveganja. V preteklosti ni manjkalo navijaških neredov, ki so metali slabo senco na največji slovenski klubski praznik. Slovenska policija bo v soboto, ko se obeta rekorden prihod simpatizerjev Olimpije, v polni pripravljenosti. Po najboljših močeh se bo trudila, da bi navijači ljubljanskega kluba varno prispeli na štadion, kjer bosta za njih rezervirana sektorja na dveh tribunah. Na skrbno varovanem navijaškem sektorju na severni tribuni Ljudskega vrata se bo stiskalo 800 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons, na skrajni levi strani osrednje tribune pa bo na voljo še okrog 300 mest, ki jih bodo zapolnili privrženci Olimpije. Vse vstopnice, namenjene navijačem vodilnega prvoligaša, so pošle že pred nekaj dnevi.

Ničelna toleranca do kršitev javnega reda in miru

V Maribor se bo iz slovenske prestolnice odpravilo okrog 1.100 navijačev. Večina se bo na Štajersko odpravila z vlakom, ne bo manjkalo niti avtobusov, okrašenih z zeleno-belimi navijaškimi obeležji, nekateri ljubitelji nogometa, ki ne skrivajo simpatij do Olimpije, pa se bodo na pot podali z osebnimi jeklenimi konjički. "Če se bodo pojavljale kršitve, bo policija odgovorila z ničelno toleranco in prekinila potovanje," je opomnil Miran Šadl, predstavnik za stike z javnostjo PU Maribor.

Zadnji večni derbi je bil odigran v Stožicah, a šele v drugem poskusu. Zaradi nezadostnega števila pripadnikov specialne policije ga niso odigrali v načrtovanem terminu, ampak slab mesec pozneje. To je bilo pred štirimi meseci. Razmere na obmejnih območjih, polnih beguncev in migrantov, so se v tem obdobju izboljšale do te mere, da bo na voljo dovolj policistov. Potreb opravljanja policijskih nalog pred srečanjem ter na in po sobotnem srečanju ne bo ogrozila niti trajajoča stavka.

Ne spreglejte