Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 2. 2016,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Alexis Sanchez Arsenal Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 23. 2. 2016, 15.08

8 let

Tako bo motiviran proti Barceloni, da mu lahko škodi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Današnji obračun lige prvakov med Arsenalom in Barcelono bo prav poseben za Alexisa Sancheza, ki se bo prvič, odkar se je leta 2014 preselil v London, pomeril z nekdanjim klubom iz Katalonije.

Ko je ples kroglic na žrebu parov osmine finala lige prvakov povezal Arsenal in Barcelono, so Alexisa Sancheza prevevali mešani občutki. Za preboj v četrtfinale se bo v dresu topničarjev meril s klubom, ki mu je ostal v prijetnem spominu.

''Ko sem oblekel dres Barcelone, igral v Španiji in postal prvak, sem uresničil svoje sanje. A ni veliko igralcev, ki bi v istem klubu ostali do konca kariere. To, da sem zapustil Barcelono, je bilo nekaj normalnega,'' je v pogovoru za angleški časnik Daily Mirror dejal 27-letni Čilenec.

K Barceloni je prišel leta 2011. Na seznam želja ga je uvrstil tedanji trener katalonskega velikana Josep Guardiola in poskrbel, da se je Sanchez iz serie A, kjer se je skupaj s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem dokazoval pri Udineseju, preselil v Barcelono.

Ne obžaluje, da je zapustil Messija in Neymarja

Za Katalonce je odigral tri sezone, v katerih ni popolnoma zadovoljil pričakovanj. Vse prevečkrat je ostal v globoki senci Lionela Messija, ki je izstopal z zadetki. V sezoni 2013/14 je združil moči z Neymarjem in se izkazal za najšibkejši člen južnoameriškega napadalnega trojca. Leta 2014 se je odločil, da bo preizkusil srečo drugje in sprejel ponudbo Arsenala, Katalonci pa so namesto njega kupili Urugvajca Luisa Suareza in zadeli v polno. ''Nikoli nisem obžaloval svojih odločitev. Ni mi bilo lahko zapustiti Barcelone, a zaželel sem si novih izzivov, izkušenj in projektov. V Barceloni je bilo na voljo preveč kakovostnih napadalcev, tako da se je to izkazalo za dobro odločitev. Pri Arsenalu se imam krasno,'' ni nikoli obžaloval odločitve, da je zapustil klub, s katerim je osvojil šest lovorik.

Wenger se bo z njim še pogovoril

Za topničarje je v poldrugem letu dosegel 35 zadetkov in osvojil pokal FA. Novembra se je poškodoval na srečanju z Norwich Cityjem. Zaradi poškodbe stegenske mišice je manjkal dva meseca, po vrnitvi pa je na šestih nastopih dosegel le en zadetek. Bled nastop si je privoščil tudi v soboto, ko je Arsenal razočaral na pokalnem srečanju z ''drugoligašem'' Hull Cityjem in se z nekdanjim klubom Roberta Korena na Emiratesu razšel brez zadetkov.

Navijači Arsenala so prepričani, da bo zvečer drugače. ''Sanchez bo zelo motiviran, a mora najti pravo ravnotežje med osredotočenostjo in sproščenostjo,'' je opozoril 66-letni strateg londonskega kluba Arsene Wenger in napovedal, da se bo o tem pred srečanjem pogovoril s Čilencem, saj ne želi, da bi pregorel v želji. Podobno bo storil pred povratno tekmo, ki bo na štadionu Camp Nou 16. marca.

Se bo Alexis veselil zadetka, če bo zatresel mrežo nekdanjega kluba? ''Tega ne morem povedati. To bo stvar trenutka. Barceloni sem hvaležen za vse, zdaj pa sem nogometaš Arsenala in želim z njim zmagovati,'' je pojasnil čilski zvezdnik, ki je lani z reprezentanco na domačih tleh postal južnoameriški prvak.

Ne spreglejte