Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 9. 2012,
17.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ottmar Hitzfeld

Sreda, 5. 9. 2012, 17.52

7 let, 12 mesecev

Švicarji: Nismo favoriti! Ko smo favoriti, izgubljamo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Švicarski nogometaši, ki se pripravljajo na petkovo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo v Ljubljani, so v sredo dopoldne trenirali doma, popoldne pa odpotovali proti Sloveniji.

Očitno švicarski selektor Ottmar Hitzfeld nima več nobenih dilem o tem, s kakšno postavo bo zaigral v petek zvečer. Če je še imel dilemo z vprašanjem, koga postaviti v osrčje obrambe, jo je zdaj rešil. Prednost pred Jonathanom Rossinijem iz Sampdorie bo dobil soigralec našega Josipa Iličića pri Palermu, Steve von Bergen. Ob njem bodo še trije branilci, pet vezistov in le en napadalec, v konici bo priložnost dobil Erden Derdiyok. Enajsterica, ki naj bi v petek ob 20.45 pritekla na zelenico štadiona v Stožicah, je sledeča:

Težav v času priprav na tekmo proti Sloveniji selektor Švice sicer nima. Vsaj večjih ne. V ponedeljek na treningu sicer niso bili vratar Benaglio, branilec von Bergen in vezist Behrami, a so že v sredo vsi trenirali. No, manjša težava je le poškodba napadalca Maria Gavranovića, ki bi tekmo sicer tako ali tako verjetno začel na klopi. A na zadnji tekmi v Splitu je bil prav on tisti, ki je bil najbolj zaslužen za zmago Švice. V igro je vstopil ob polčasu in Hrvatom zabil dva gola. V vlogi ''jokerja'' ga Hitzfeld vidi tudi za petek, a je vprašanje, če bo nanj lahko računal.

Na zadnjem treningu ga ni bilo, ubada se s poškodbo mišice. Kljub temu izkušeni nemški selektor ne obupava in vztraja pri 23 nogometaših, ki jih ima. ''Verjamem, da bo igral,'' je o 22-letnemu nogometašu hrvaških korenin povedal Hitzfeld.

Ni res, niso evropski Brazilci

Pa še nekaj besed iz švicarskega tabora. V medijih se je oglasil prav branilec von Bergen, ki ga je razveselila novica, da bo v petek igral od prve minute. ''Zelo sem vesel, ker bom dobil priložnost. Dobro je, če že nekaj dni pred tekmo veš, da boš igral. Kakorkoli že, pa je jasno, da mora biti vsak igralec pripravljen na izziv. Tako v švicarski reprezentanci tudi je,'' je povedal 29-letni branilec, ki je doslej v izbrani vrsti zbral 29 nastopov. Nekaj besed je namenil tudi petkovi tekmi.

''Slovenija ima zelo dobro reprezentanco. Ne bi rekel, da smo favoriti. Sicer pa, spomnite se, kako je bilo na zadnjih tekmah. Proti Hrvaški in Nemčiji so bili favoriti nasprotniki, pa smo zmagali. Ko smo igrali proti Romuniji, je vloga favoritov pripadla nam, pa smo izgubili. Torej …,'' je zanimivo razmišljanje podal branilec, ki je v Palermo prišel iz Genoe, pri kateri pa je bil vsega dva meseca. Po zadnji odlični predstavi proti Hrvaški, ki so jo Švicarji razbili in v Splitu zmagali s 4:2, rezultat pa bi bil lahko še veliko višji v korist gostov, so jih mnogi, predvsem zaradi atraktivne in moderne igre, označili kar za evropske Brazilce. Von Bergen se z njimi ne strinja. ''Kakšni Brazilci! Še veliko nam manjka, da bi nam lahko pripisali takšne pridevnike. Mi smo Švicarji in tako se moramo tudi obnašati,'' je zaključil.

Ne spreglejte