Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2017,
18.09

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Paolo Guerrero FIFA SP 2018

Sreda, 13. 12. 2017, 18.09

6 let, 4 mesece

Paolo Guerrero še upa na SP 2018

Suspendirani zvezdnik se brani z Messijevim odvetnikom: Kriv je čaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Paolo Guerrero | Foto Reuters

Foto: Reuters

Paolo Guerrero, ki je bil zaradi uživanja kokaina kaznovan z enoletnim suspenzom, zaradi katerega naj ne bi igral na svetovnem prvenstvu 2018, njegov Peru se je nanj uvrstil prvič po letu 1982, se brani. Kapetan in prvi zvezdnik te južnoameriške reprezentance je prepričan, da bo dokazal nedolžnost.

Z 32 zadetki najboljši strelec v zgodovini Peruja je bil pozitiven na dopinškem testu, ki so ga opravili po tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji proti Argentini 5. oktobra letos. V njegovi krvi so našli sledi kokaina, zaradi česar ga je doletel enoleten suspenz.

Zdaj se je prvič po tem, ko so pri krovni svetovni nogometni organizaciji Fifi določili kazen za njegov prekršek, javil tudi Paolo Guerrero. Nekdanji nogometaš münchenskega Bayerna in HSV trdi, da je nedolžen. Prepričan je, da bo svojo nedolžnost tudi dokazal. V ta namen je najel odvetnika, ki je v preteklosti zastopal tudi največjega zvezdnika južnoameriškega nogometa Lionela Messija.

"Godi se mi krivica. Zaradi tega, kar se mi dogaja, trpim jaz in moja družina. Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem velik profesionalec. Sem nedolžen in verjamem, da bom to tudi dokazal," je povedal napadalec brazilskega Flamenga, ki naj bi se po nekaterih informacijah branil s tem, da je bil na testu pozitiven zaradi tega, ker je po pomoti pil kokin čaj.

Suspendirani zvezdnik je v Peruju najbolj priljubljen športnik, zato ne čudi, da mu ljudje stojijo ob strani. | Foto: Reuters Suspendirani zvezdnik je v Peruju najbolj priljubljen športnik, zato ne čudi, da mu ljudje stojijo ob strani. Foto: Reuters

Perujci svojemu kapetanu odločno stojijo ob strani

Na perujski nogometni zvezi so svojemu reprezentantu že odločno stopili v bran, podobno velja za njegove reprezentančne soigralce.

Prav tako so v nedolžnost svojega zvezdnika močno prepričani tudi številni Perujci, ki so na spletu zagnali kampanjo podpore za Guerrera s ključnim znakom #FuerzaPaolo.

Verjamete, da je Paolo Guerrero res nedolžen?

  • Da
    10,53 %
    2 glasov
  • Ne
    73,68 %
    14 glasov
  • Ne vem, me ne zanima
    15,79 %
    3 glasov
Oddanih 19 glasov
Ne spreglejte