Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
8. 9. 2012,
0.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Šuler Zlatko Dedić Tim Matavž Boštjan Cesar Jasmin Handanović Valter Birsa

Sobota, 8. 9. 2012, 0.50

7 let, 12 mesecev

Šuler: Ni vse tako črno, kot kaže rezultat

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometaši so stežka sprejeli poraz s Švico. Z igro so bili zadovoljni, a tudi prepričani, da je goste do treh točk popeljala pomoč sreče. Cilj pred torkovim gostovanjem v Oslu so tri točke.

Vojskovodja slovenske nogometne zasedbe, ki se skuša prebiti na svetovno prvenstvo v Braziliji, selektor Slaviša Stojanović, je po uvodnem kvalifikacijskem porazu s Švico poudaril, da nima izbrancem ničesar očitati. Podobno razmišljajo tudi nogometaši. Še vsak, ki se je po srečanju ustavil pred našim mikrofonom, je bil mnenja, da je do konca ciklusa še dovolj priložnosti za uresničitev cilja. ''Tekem je še dosti, položaj se lahko hitro obrne. Skupina je zelo izenačena, tako da bo še veliko presenečenj. Zdaj bomo skušali vzeti točke na Norveškem, ki pa še niso ključne in usodne,'' je prepričan Marko Šuler, ki so ga švicarski nogometaši v obrambi kar namučili. ''To je prva tekma. Na začetku je vedno prisotna dodatna nervoza. Imajo pa Švicarji odlične posameznike, ki so delali težave tudi Nemcem. Ni vse tako črno, kot kaže ta rezultat, saj smo pokazali pravi obraz. V drugem krogu smo stisnili v kot favorizirano Švico, a prejeli dva naivna zadetka. Fantom ne bi zameril nič,'' je povedal Korošec, ki je v ožjem delu obrambe sodeloval s kapetanom Boštjanom Cesarjem. ''Dobro smo parirali Švicarjem, ki si praktično niso priigrali nobene zrele stoodstotne priložnosti. Pri nas je imel Tim eno. Če je takrat vratar ne bi ubranil, bi bilo drugače,'' je prepričan 30-letni Ljubljančan, ki se tolaži z dejstvom, da je do konca še devet tekem in še veliko priložnosti za popravne izpite.

Najlepšo priložnost na slovenski strani je zapravil Tim Matavž. Na Stojanovićem krstu, pred slabim letom, se je izkazal na srečanju z ZDA, nato pa so njegovi strelski topovi v državnem dresu ostali brez streliva. Podobno je bilo tudi na tekmi s Švico, ki je za razliko od Slovenije znala izkoristiti tudi tiste manjše priložnosti. ''Nismo bili na pravem nivoju. Sam sem zapravil lepo priložnost. Nikoli ne veš, kaj bi se zgodilo, in v katero smer bi se obrnila tekma, če bi dosegel zadetek. Švicarji so žal izkoristili vse, kar so imeli. Dali so dva gola, to pa je najbolj pomembno v nogometu,'' je po že tretjem zaporednem kvalifikacijskem porazu v Ljubljani (po srečanjih z Italijo in Estonijo) povedal napadalec PSV-ja. Večji del tekme je sodeloval z Zlatkom Dedićem, ki je na stoženskem štadionu 15. avgusta polnil romunsko mrežo, tokrat pa izgubil dvoboj s švicarskimi branilci. ''Danes so imeli Švicarji več sreče kot pa mi v zaključku akcij. To je odločilo tekmo. Dvakrat so neverjetno zadeli,'' je žalostno skomignil z rameni Koprčan in se z mislimi že ozrl na torkovo gostovanje na Norveškem, kjer upa na najboljše. Tako kot Valter Birsa, ki je bil po porazu upravičeno razočaran. ''Računali smo na nekaj čisto drugega. Bila je težka tekma, nismo pa našli prave prepoznavnosti, prave igre,'' je ugotavljal razloge za točkovni neuspeh. Švicarji so zapretili le nekajkrat, a skoraj vedno, ko je vsaj malce zadišalo po golu, zatresli slovensko mrežo. Z dvema lepima zadetkoma, doseženima izven kazenskega prostora. ''Prva žoga, naključje, je šla dvema igralcema med nogama in sem jo videl prepozno, pri drugem smo hoteli pohiteti z akcijo, a izgubili žogo in Inler je dosegel lep gol, kaj naj rečem,'' se je vratar Jasmin Handanović čudil izjemno natančnemu strelu Gökhana Inlerja, ki je z drugim zadetkom malodane odločil zmagovalca v Stožicah.

Ne spreglejte