Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
23.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

22

Natisni članek

Anglija Litva Stožice slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 23.44

6 let, 6 mesecev

Selektor Slovenije po visoki zmagi nad Litvo

Srečko Katanec: Navijači, tudi na naslednji tekmi ostanite doma #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

22

Srečko Katanec | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Tisti gledalci, ki so tokrat ostali doma, naj tam ostanejo tudi na domači tekmi proti Škotski," je po zmagi s 4:0 nad Litvo, ki Sloveniji še daje možnosti za drugo mesto v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, povedal njen selektor Srečko Katanec.

Le nekaj več kot šest tisoč gledalcev se je zbralo v Stožicah na osmi tekmi Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018. Vzrok za skoraj vsega tretjino polnih sedežev na največjem slovenskem štadionu je zagotovo slaba predstava na petkovi tekmi v Trnavi, kjer je Slovenija brez izstreljenega naboja padla z 0:1 in, vsaj zdelo se je tako, zapravila realne možnosti za nastop v Rusiji.

Selektor Katanec o navijačih in kritikih:

Dva kroga pred koncem rednega dela kvalifikacij za drugouvrščeno Slovaško sicer zaostaja le točko, a jo oktobra ob domači tekmi s Škotsko čaka še obračun s favorizirano Anglijo v Londonu, medtem ko se bodo Slovaki ob tekmi s Škoti udarili še z avtsajderjem Malto.

Zdaj se vidi, kdo verjame v fante

Navijači so ga izžvižgali. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Navijači so ga izžvižgali. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Fantje so igrali zelo dobro, zelo sem zadovoljen. Ostajamo med živimi," je po tekmi povedal tokrat ne preveč gostobesedni Srečko Katanec, ki se je spet zapletal v polemiziranje z novinarji.

"Še bolje, da me ne vidijo," je, še preden je začel novinarsko konferenco, odgovoril na opazko tiskovnega predstavnika Nogometne zveze Slovenije, ki ga je zmotilo, da so v prvi vrsti konferenčne sobe v Stožicah stali televizijski snemalci in s kamerami zakrivali poglede preostalim v ozadju.

Žvižgov na svoj račun ni hotel komentirati

"Iz poraza na Slovaškem ste mediji naredili pravo tragedijo. Zdaj se vidi, kdo verjame v fante. Meni se je pogosto očitalo, da nimam vere v svojo ekipo. Pred tekmo z Litvo je bilo v igri še devet točk, še vedno smo v igri za svetovno prvenstvo, kar je bil naš cilj. Hvala vam, da ste naredili vzdušje, kakršno trenutno vlada okoli reprezentance. Super, da je na štadion prišlo šest tisoč in še nekaj ljudi. Vzdušje je bilo odlično. Tisti, ki so ostali doma, naj tam ostanejo tudi na tekmi proti Škotski. Preostalim še enkrat hvala," je bil oster slovenski selektor, ki so ga gledalci ob predstavitvi pred začetkom tekme izžvižgali, nekateri pa tudi žalili.

Selektor Katanec o možnosih za uvrstitev na SP 2018:

"Tega ne bom komentiral," je povedal o dogodku, kakršnih do zdaj nismo bili vajeni. "Brez komentarja," je odvrnil tudi na vprašanje, ali mu novinarji v zadnjem času delamo krivico.

Odlično, rezultat pove vse

"To boste povedali vi. Jaz vem, kakšne cilje imamo mi znotraj hiše. Vi imate seveda svoje cilje," je nadaljeval ob vprašanju, ali ne bi moral biti cilj reprezentance uvrstitev na svetovno prvenstvo, ne samo to, da v igri za nastop na velikem tekmovanju ostane do zadnjega.

Slovenija je v osmih tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 osvojila 14 točk. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovenija je v osmih tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 osvojila 14 točk. Foto: Morgan Kristan / Sportida

O menjavah v začetni postavi - v primerjavi s tekmo proti Slovaški je bilo kar pet sprememb - prav tako ni govoril veliko. "Treba je sprejemati odločitve in presoditi, v kakšnem stanju so igralci. Analizirati je treba nasprotno ekipo in se pogovoriti z igralci. Predvsem s tistimi, ki so včasih igrali, tokrat pa so sedeli na klopi," je dejal. "Odlično. Rezultat pove vse," je povedal o nogometaših, ki so tokrat dočakali priložnost od prve minute.

Po zmago tudi v London

Do konca rednega dela kvalifikacij Slovenijo čakata še tekmi proti Angliji v gosteh in Škotski doma, na katerih bo treba nabirati točke. Tega se zaveda tudi selektor.

"Na vsaki tekmi poskušamo zmagati. Poskusili bomo tudi na zadnjih dveh. Ponosen sem, da smo v teh kvalifikacijah osvojili 14 točk. Seveda bi jih lahko tudi več, a lahko bi jih tudi manj. Do konca imamo še dve tekmi in ostajamo v igri za svetovno prvenstvo. Ne vidim nobene panike. Želim si, da bi bili nekateri fantje, ki jih tokrat ni bilo zraven, naslednjič z nami in zdravi. Da bodo lahko tekli in se bomo za Anglijo sestavili. Igrali bomo proti velesili. Ne bo preprosto, a nogomet je tak šport, da lahko včasih zmaga tudi slabši," je za konec povedal Katanec in med vrsticami morda namignil, da bo čez mesec dni računal tudi na Kevina Kampla.

Selektor ni hotel povedati, kaj v prihodnosti namerava s Kevinom Kamplom. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Selektor ni hotel povedati, kaj v prihodnosti namerava s Kevinom Kamplom. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Prelomil je obljubo, o Kevinu Kamplu ni govoril

Novopečenega najdražjega nogometaša v zgodovini Slovenije na pravkar končani reprezentančni akciji spet ni bilo zraven, tokrat zato, ker je urejal prestop iz Bayerja Leverkusna v RB Leipzig.

Pred tekmo s Slovaško in po njej je selektor obljubljal, da bo spregovoril o tem v Nemčiji rojenem nogometašu, ki je izpustil kar štiri od zadnjih petih reprezentančnih akcij, a je obljubo prelomil.

"Ne bom komentiral," je odvrnil na vprašanje, ali bo v prihodnosti še računal nanj.

Ne spreglejte