Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 12. 2015,
22.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andraž Šporar Marijan Pušnik Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Krško

Nedelja, 6. 12. 2015, 22.20

6 let, 6 mesecev

Šporar ni želel nastopiti zaradi odhoda v tujino? Neumnost.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi strelec 1. SNL Andraž Šporar je na tekmi proti Domžalam soigralce spremljal (le) s tribun. Trener Olimpije Marijan Pušnik je pojasnil, da je posredi resnična poškodba stopala in ne kaj drugega.

Kaj se dogaja z Andražem Šporarjem, da je že dvakrat zapored preskočil prvoligaški nastop? Njegova odsotnost se je pripetila ravno v trenutku, ko so govorice o tem, da bi lahko zapustil zeleno-bele vrste in se odpravil v tujino, najmočnejše. Zato je s tem, ko je soigralce na delu spremljal le s tribun, dvignil kar nekaj prahu in pri mnogih razvnel domišljijo.

Govoric, da bi lahko že v kratkem zapustil Olimpijo in odšel v tujino, najglasnejše se kot snubca omenjata Hannover in Basel, ni zanikal. V sobotnem intervjuju za Sportal je poudaril, da če bi naletel na ugodno ponudbo, ne bi veliko razmišljal, ampak zapustil Olimpijo. Tudi za ceno tega, da ne izkusi razburljivosti spomladanskega dela, v katerem bo ljubljanski klub branil prednost in se potegoval za tako želen naslov državnega prvaka.

Srečanje med Olimpijo in Domžalami je podalo obrise, kako bi lahko bil ljubljanski klub videti v prihodnosti, če bi pozimi izgubil prvega asa, na trgu pa zanj ne bi našel primerne zamenjave. Napad zeleno-belih, ki je najnevarnejši in najbolj učinkovit v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj je poskrbel že za 52 zadetkov, je bil na srečanju z Elsnerjevo četo jalov in na trenutke tako nenevaren, da so misli navijačev Olimpije večkrat uhajale k manjkajočemu kapetanu Šporarju.

Neprijetno vnetje tetive v stopalu

Trener Marijan Pušnik je po srečanju najprej pojasnil, da odsotnost najboljšega strelca na zadnjih dveh tekmah nikakor ni povezana z morebitnimi prestopnimi dejavnostmi.

"Andraž ima neprijetno poškodbo, vnetje tetive v stopalu. Njegova peta je nabita. Najprej smo mislili, da bi mogoče tvegali na tekmi z Domžalami, ki je bila zelo pomembna za nas. Na koncu smo se skupaj s klubskim zdravnikom, kondicijskim trenerjem in Andražem odločili, da ne bomo tvegali zdravja. Pozabite vse špekulacije, da ni hotel igrati in da gre v tujino. Izredno si je želel nastopiti, tako proti Domžalam kot tudi na prejšnji tekmi v Zavrču, a so bolečine, ko obremeni nogo, preprosto prevelike. Možnost, da bi zaigral v Krškem, so polovične," je pojasnil Korošec, ki je Olimpijo po 13 sušnih letih popeljal na jesenski prestol.

Olimpija nima nadomestila za Šporarja

Ko smo ga po tekmi povprašali, koliko je Olimpija odvisna od prvega strelca ter ali bi lahko Šporarjev izostanek spomladi prižgal alarm pri naskakovanju podviga, ubranitve prednosti pred tekmeci, nas je premeril z začudenim pogledom in dejal, da ne razume negativnih vprašanj.

"Daj, bog, da bo res odšel v tujino. Za to smo vsi delali. Dal je 17 golov in če bi igral proti Domžalam, bi bili seveda veliko nevarnejši. Nadomestila zanj ni, če bo odšel, v klubu v tem trenutku nimamo primernega igralca, ki bi ga lahko zamenjal."

To zagotovo ni visoki napadalec Dejan Djermanović, ki je celotno tekmo z Domžalami spremljal s klopi za rezervne igralce in se v zadnjem obdobju ne more pohvaliti s konkretno minutažo. "Vse spoštovanje do Dejana, a v tem trenutku so Zajc, Kronaveter ali Mimoun igralci, ki so dali več. Vem, merite na to, da bi napadalca menjal z napadalcem, a zame so lahko napadalci tudi Mimoun, Kronaveter ali Zajc," je Pušnik pojasnil svoj pogled na vloge, ki jih dodeljuje igralcem v fazi napada.

Več vedo njegovi nadrejeni

Olimpija se bo v tem koledarskem letu, ki je postregel z različnima obrazoma kluba (spomladanski del sezone 2014/15 in jesenski del sezone 2015/16, op. p.), zadnjič predstavila konec prihodnjega tedna v Krškem. Vodilni klub bo gostoval pri trenutno najslabšem udeležencu prve lige.

"Letos nas čaka še ena tekma. Močno upam, da bo Andraž na njej nastopil. Zdaj je priložnost, da se od dresa Olimpije poslovi na dostojen način. Če bo dosegel kak zadetek, bom zelo vesel. Kaj bo prinesel čas, pa res ne vem. To vedo le moji nadrejeni," je imel v mislih predsednika Olimpije Milana Mandarića in športnega direktorja Ranka Stojića.

Ogromno vlogo o nadaljnji usodi Šporarja ima tudi njegov agent Amir Ružnić, tako da bi bilo lahko v prihodnjih dneh še zelo zanimivo. Olimpija prave zamenjave za 21-letnega Ljubljančana, če ga bo res izgubila, v tem trenutku še nima.

Ne spreglejte