Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2018,
22.37

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

špansko prvenstvo Real Madrid Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 1. 4. 2018, 22.37

6 let

Špansko prvenstvo, 30. krog

Jan Oblak se ni pustil premagati, Atleticu tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Atletico Madrid Deportivo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski vratar Jan Oblak in soigralci Atletica so v 30. krogu španskega prvenstva z 1:0 premagali eno najskromnejših ekip lige, ki se je izkazala za izjemno trdoživega in nevarnega tekmeca, a se je Oblak kar nekajkrat izkazal in bil vselej na mestu. Škofjeločan, ki je dres madridskega kluba oblekel 150-ič v vseh tekmovanjih, je še 86. ohranil mrežo nedotaknjeno in s tem izdatno pomagal pri obogatitvi točkovne računa. Zadetek za zmago je v 34. minuti iz 11-metrovke dosegel Kevin Gameiro. 

Atletico se je s tesno zmago ponovno odlepiliod Reala, ki je v soboto namerno spočil Cristiana Ronalda in brez težav premagal Las Palmas (3:0). Realu še naprej kot senca sledi Valencia, ki je do nove zmage prišla na gostovanju pri Leganesu.

Vodilna Barcelona je remizirala s Sevillo (2:2). Katalonci, ki so začeli brez Lionela Messija, so izgubljali že z 0:2, na koncu ravno po zaslugi čarovnika iz Argentine uspelo izenačiti. 

Katalonci so tekmo v Andaluziji začeli brez Lionela Messija, ki je imel nekaj težav s poškodbo stegenske mišice, a ker ga je Barcelona pri visokem zaostanku potrebovala, ga trener Ernesto Valverde v igro poslal v drugem polčasu in tveganje se mu je na koncu tudi poplačalo.

Barcelona je v izdihljajih tekme na hitro zadela dva zadetka in izid poravnala. Končni izid je postavil ravno Messi, ki je le dokazal, da je katalonski ponos brez njega  povsem druga ekipa. Barcelona ima s tekmo več pred Atleticom kar 12 točk prednosti in je vse bližje španskemu naslovu.

Messijev zadetek za izenačenje:

 

 

Najboljši strelci:

26 - Messi (Barcelona)
22 - Ronaldo (Real Madrid), Suarez (Barcelona)
17 - Griezmann (Atletico), Stuani (Girona)
16 - Aspas (Celta)
...

Ne spreglejte