Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
23.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

FC Barcelona Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 23.00

1 leto

Špansko prvenstvo, 29. krog

Real se je rešil, Barca prišla z vlakom, odšla s točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Real Madrid | Real je potreboval 72 minut, da je zadel mrežo Cadiza, štiri minute pozneje pa so Madridčani potrdili zmago. | Foto Guliverimage

Real je potreboval 72 minut, da je zadel mrežo Cadiza, štiri minute pozneje pa so Madridčani potrdili zmago.

Foto: Guliverimage

Vodilna ekipa španskega prvenstva Barcelona je v 29. krogu v Getafeju, kamor se je priepeljala kar z vlakom, osvojila le točko (0:0). Zasledovalec Real Madrid je gostoval v Cadizu, kjer se je dolgo mučil s tekmecem, odpor pa strl v 72. minuti, ko je zadel Nacho Fernandez. Štiri minute pozneje je končni rezultat 2:0 postavil Marco Asensio. Tri točke je osvojil Jan Oblak z Atleticom Madridom. Z dvema goloma Antonina Grizemanna so Almerio premagali z 2:1.

Real Villarreal
Sportal Real Madrid ostal brez točke, Barcelona pa brez gola

Prvi mož stroke pri Real Madridu Carlo Ancelotti in njegovi varovanci so na sredini tekmi lige prvakov naredili velik korak proti polfinalu, saj so Chelsea premagali z 2:0. V španskem prvenstvu pa so pred tem izgubili dve od zadnjih treh tekem. Tako so 29. krog začeli z zaostankom 13 točk za vodilno Barcelono. Za en dan so se približali -10, medtem ko so pri petih točkah naskoka pred mestnim tekmecem Athleticom, za katerega brani slovenski vratar Jan Oblak. Tudi njegov tokratni nasprotnik je pri dnu razpredelnice, Almeria na 16. mestu.

Le točka za Barcelono. | Foto: Reuters Le točka za Barcelono. Foto: Reuters Nogometaši Barcelone na tekmo v Getafe (pri Madridu) niso odleteli z letalom kot običajno, ampak so se odpeljali z vlakom. Da javnosti pokažejo, da je potrebno nekaj narediti za okolje. In da katalonski klub nekoliko zmanjša svoj ogljični odtis. Tekma se je končala z delitvijo točk za izid 0:0. Prvič po 18 letih Barcelona dvakrat zapored v la ligi ni dala gola (0:0 z Girono v ponedeljek). Varovanci trenerja Xavija so obenem pred tem še v polfinalu španskega pokala izgubili el clasico proti madridskemu Realu z 0:4. V ligi ima ponos Katalonije zdaj devet točk prednosti pred Madridčani (sledi še devet krogov).

Na tekmi pri Getafeju je bila Barcelona predvsem v prvem delu več v napadu, nevarnejša, a je domača obramba stala trdno in spretno parirala zvezdniški zasedbi. Kasneje so gostitelji vzpostavili ravnotežje, v končnici pa so bili vnovič nevarnejši Katalonci, a sta bila poskusa Raphinhe in Gavija z razdalje preslaba za spremembo izida. Najlepšo priložnost za domače je v 87. minuti zapravil Borja Mayoral. Z novo osvojeno točko se je Getafe povzpel na 15. mesto na lestvici.

Kako so nogometaši Barcelone v Getafe odšli z vlakom (video: Reuters):

Tri točke za Oblakov Atletico

 Antoine Griezmann | Foto: Reuters Antoine Griezmann Foto: Reuters Antoine Griezmann je Atletico povedel v vodstvo že v peti minuti, ko je Angel Correa po kotu podal na zadnjo vratnico, tam pa se je Francoz najbolje znašel. Correa, ki je zaigral prvič po smrti matere prejšnji teden, je bil s strani navijačev deležen posebne pozornosti in ovacij.

Ekipa Diega Simeoneja je gospodarila na igrišču, kljub temu pa je Almeria prišla do izenačenja, ko se je žoga po strelu Lea Baptista od Joseja Gimeneza odbila za hrbet Jana Oblaka. A na srečo ima Atletico Griezmanna, ki je dve minuti pred menjavo strani vnovič zabil za vodstvo Atletica.

Yannick Carrasco in Griezmann sta bila blizu tretjemu golu v drugem delu, a je žogi v obeh primerih pot v mrežo preprečila vratnica. V končnici je Atletico čuval prednost, kar pa bi se skoraj maščevalo, saj so gosti zahtevali enajstmetrovko, situacijo pa je razčistil šele Var.

Špansko prvenstvo, 29. krog:

Petek, 14. april:

Sobota, 15. april:

Nedelja, 16. april:

Ponedeljek, 17. april:

Najboljši strelci:

17  Lewandowski (Barcelona),
14 – Benzema (Real Madrid), 
13 - Ünal (Getafe),
12 - Aspas (Celta Vigo), Iglesias (Betis), Joselu (Espanyol), Muriqi (Mallorca), 
11 - Griezmann (Atletico Madrid),
10 – Morata (Atletico),
9 – Braithwaite (Real Sociedad), Sörloth (Real Sociedad), Veiga (Celta Vigo), Vinicius Jr. (Real Madrid),  
8  Sancet (Bilbao), Williams (Bilbao), 
7  Asensio (Real Madrid), Avila (Osasuna), En Nesyri (Sevilla), Mendez (Real Sociedad), Morales (Villarreal), Palazon (Rayo Vallecano), Stuani (Girona), Valverde (Real Madrid)

Real Madrid Karim Benzema
Sportal Real z odločnim korakom proti polfinalu, do prednosti še Milan
Real Madrid Carlo Ancelotti
Sportal Prijavljen policiji, a Ancelotti vseeno računa nanj
Federico Valverde Alex Baena
Sportal Nogometaš Reala na parkirišču boksnil tekmeca
Ne spreglejte