Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
0.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

Natisni članek

Ernesto Valverde Zinedine Zidane Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Barcelona Real Madrid španski superpokal

Četrtek, 17. 8. 2017, 0.50

6 let, 7 mesecev

Španski superpokal, povratna tekma

Real brez Ronalda ponižal Barcelono, neverjetni Zidane že pri številki sedem!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20
Real Madrid | Foto Reuters

Foto: Reuters

Real Madrid je tudi na povratni tekmi španskega superpokala na Santiagu Bernabeuu premagal Barcelono (2:0) in se s skupnim izidom 5:1 veselil že desete tovrstne lovorike. Prve po letu 2012.

Barcelona je v Madridu lovila zaostanek dveh zadetkov, a upanja je bilo zanjo hitro konec. Na prvi zadetek na drugem el clasicu v treh dneh nismo dolgo čakali. Že v četrti minuti je z velike razdalje sprožil 21-letni Marco Asensio in matiral vratarja Barcelone Marca-Andreja ter Stegna, ki je lahko žogo pospremil le z očmi.

Izjemen zadetek Asensia:

Real, ki je začel brez kaznovanega Cristiana Ronalda, Garetha Bala, Isca in Casemira, je vodstvo povišal v 39. minuti, ko je medlo obrambo Kataloncev ukanil Karim Benzema.

Francoz je sicer slabo sprejel podajo Marcela, a okoli njega ni bilo nobenega branilca, zato mu ni bilo težko zadeti. Barcelona na Santiagu Bernabeuu ni zadela, je pa dvakrat stresla vratnico (Messi, Suarez) in bila na koncu daleč od preobrata.

Real Madrid: Navas; Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Modrić, Kovačić (od 62. Casemiro), Kroos (od 80. Ceballos); Vazquez, Benzema, Asensio (od 75. Hernandez);

Barcelona: ter Stegen; Umtiti, Pique (od 50. Semedo), Mascherano; Roberto, Rakitić, Busquets, Gomes (od 72. Deulofeu), Alba (od 77. Digne); L. Suarez, Messi;

Real se ne ustavlja, Zidane že pri številki sedem

Real je po evropskem superpokalu, ko je v Skopju z 2:1 premagal Manchester United, prišel še do druge lovorike pred začetkom prvenstvene sezone. To je tudi sedma lovorika Zinedina Zidana po januarju 2016, ko se je usedel na klop belega baleta.

Francoz je v dobrem letu in pol dvakrat osvojil ligo prvakov in evropski superpokal, po enkrat pa še špansko prvenstvo, svetovno klubsko prvenstvo in španski superpokal.

Najuspešnejše ekipe v španskem superpokalu:

12 - Barcelona
10 - Real Madrid
3 - Deportivo
2 - Atletico Madrid, Athletic Bilbao
1 - Valencia, Zaragoza, Sevilla, Mallorca, Real Sociedad

Ne spreglejte