Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
18.40

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Boštjan Cesar

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 18.40

3 leta, 7 mesecev

Boštjan Cesar končal kariero

Slovo nekdanjega slovenskega kapetana in rekorderja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

2

Radenko Mijatović Boštjan Cesar | Boštjan Cesar je kopačke postavil v kot. | Foto Vid Ponikvar

Boštjan Cesar je kopačke postavil v kot.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Boštjan Cesar je pri 38. letih zaključil svojo dolgoletno nogometno pot. Cesar je še vedno aktualni rekorder po številu nastopov v reprezentančnem dresu, vrhunec njegove reprezentančne kariere pa je predstavljal nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki.

Boštjan Cesar se je pri 38 letih odločil za konec športne poti, potem ko mu je potekla pogodba z italijanskim Chievom. V bogati karieri je centralni branilec v članski konkurenci zbral več kot 500 nastopov, v njih pa doživel pravzaprav vse, kar je moč doživeti. "Ponosen sem na svojo športno pot, nogomet mi je v življenju dal ogromno. Verjetno bi lahko še kakšno leto vztrajal, vendar mi je pogodba s Chievom potekla in prišel sem do nekega trenutka, ko je bilo smiselno zaključiti to poglavje v mojem življenju. Seveda ga bom pogrešal, ampak v prihodnosti imam še toliko načrtov in toliko izzivov, da mi zagotovo ne bo dolgčas," je ob odločitvi o zaključku igralske kariere povedal nekdanji branilec.

Prvi nastop za reprezentanco je vknjižil 12. februarja 2003, nato pa v 15 letih vstopil v klub 100, postavil nov slovenski mejnik, ga oplemenitil z desetimi zadetki, kar je za branilca več kot imeniten dosežek. Na večni lestvici strelcev si deli sedmo mesto s Primožem Gliho. Reprezentančno pot je sicer sklenil marca leta 2018, ko je odigral svojo 101. tekmo v dresu Slovenije proti Belorusiji.

Želi si v trenerske vode

Zdaj že nekdanji slovenski nogometaš ima za sabo tudi izjemno uspešno klubsko popotovanje. Cesar je kariero začel v Ljubljani pri mladih selekcijah Olimpije, kmalu pa se je preselil v zagrebški Dinamo, kjer je preživel skoraj sedem let. Sledil je prvi prestop v ligo 5, ko se je za štiri leta preselil v Marseille, eno izmed teh štirih let pa je preživel kot posojen igralec pri angleškem West Bromwich Albionu. Kasneje ga je pot peljala še v francoski Grenoble, potem pa še v Italijo, kjer je leta 2010 postal član Chieva. Tam je ostal vseh deset let svojega igranja v Italiji. 

Končana igralska kariera pa ne pomeni, da bo Boštjan Cesar v prihodnosti živel brez nogometa. V dolgi in uspešni karieri je stkal veliko vezi, priznava pa, da ga vleče ob nogometne zelenice. "Imam precej želja, priznam pa, da me najbolj vleče v trenerske vode," je ob koncu igralske poti še povedal Cesar.

Preberite še:

Sportal Velik udarec za Hrvate, poslovil se je njihov dolgoletni zvezdnik
Edinson Cavani
Sportal Zatišje pred nevihto, ki prihaja?

 

Ne spreglejte