Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 5. 2013,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miral Samardžić Rene Mihelič

Sreda, 15. 5. 2013, 20.01

8 let

''Slovenski'' Šerif glavni v Moldaviji, Mihelič brez pokala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropski seznam dobitnikov lovorik se polni. Šerif je s slovensko pomočjo prvi v Moldaviji, Rok Kronaveter na Madžarskem naskakuje dvojno krono, Rene Mihelič je v Bolgariji ostal brez pokala.

Z izjemo prvoligaških tekmovanj v nekaterih skandinavskih državah ter še nekaj manjših, ki zaradi specifičnih podnebnih razmer prisegajo na igranje v "toplejših" mesecih, se bo ligaško in pokalno dogajanje za večino Evrope zaključilo maja oziroma 1. junija. V mnogih državah poteka končnica, v najmočnejših ligah pa so državni naslovi večinoma že oddani. Bayern München je nemški prestol zasedel že šest krogov pred koncem, čez deset dni pa se bo v Londonu boril za evropski naslov. V Angliji je Manchester United na elitnem seznamu nasledil mestnega tekmeca Cityja, ki je ostal tudi brez pokalnega naslova, že 31. naslov italijanskih prvakov (uradno mu je priznano 29) je osvojil Juventus. Konec minulega tedna sta zvezdico potrdila še Barcelona in PSG. Kar se tiče pokalnih tekmovanjih, se obetata dve mestni poslastici. V Italiji se bosta za pokal udarila rimska, v Španiji pa madridska velikana, v Nemčiji bosta v finalu v glavnih vlogah Bayern in Stuttgart, v Franciji pa nekoliko presenetljivo Evian in Bordeaux.

Znani so že prvaki v 26 državah. Nogometni ljubitelji v Albaniji, Andori, Angliji, Armeniji, Azerbajdžanu, BiH, Franciji, Grčiji, Gruziji, Italiji, Izraelu, Moldaviji, Nemčiji, Romuniji, Sloveniji, Turčiji, Walesu, Ukrajini ter na Cipru, Danskem, Hrvaškem, Madžarskem, Malti, Nizozemskem in Škotskem so že dočakali najboljšega, vedno manj prazna je tudi rubrika pokalnih zmagovalcev. V Grčiji je dvojno krono osvojil Olympiakos, konec maja pa bi se mu lahko na seznamu dobitnikov dvojnih kron pridružil tudi Maribor. Novi (stari) slovenski prvak, ki je v soboto prednost pred Olimpijo povečal na neulovljivih 13 točk in jo ohranil tudi po torkovih srečanjih. Do konca sezone so še trije krogi. Konec minulega tedna se je prvega naslova državnega prvaka v karieri veselil tudi slovenski legionar na Madžarskem, Rok Kronaveter, ki ostaja v igri za dvojno krono. Seznam slovenskih legionarjev, ki so se v tujini posladkali z naslovom državnega prvaka, se je hitro razširil, saj sta v Moldaviji v dresu Šerifa nov naslov osvojila Tadej Apatič in kapetan Miral Samardžić. Kmalu pa bi lahko prvaki postali tudi Marko Šuler (Poljska), Dare Vršič ali Kevin Kampl (Avstrija), Roman Bezjak ali Rene Mihelič (Bolgarija) ... Slednji z Levskim ni uspel osvojiti bolgarskega pokala. Klub iz Sofije je v finalu, ki se je igral v Loveču, po izvajanju 11-metrovk izgubil z ekipo Beroe. Po rednem delu je bilo 3:3, Mariborčan pa ni nastopil.

Ne spreglejte