Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 9. 2013,
9.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Alex Ferguson Damir Skomina Bayer Leverkusen Real Sociedad

Torek, 17. 9. 2013, 9.59

7 let, 12 mesecev

Skomina na Old Traffordu, kjer bo rdečim vragom nenavadno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Manchester United so bili v ligi prvakov vrsto let navajeni, da jih vodi Alex Ferguson. Danes bo drugače, saj ga je nasledil rojak David Moyes. Tekmo bo vodil najboljši slovenski sodnik.

Na Old Traffordu se bosta v vlogi strokovnjakov pomerila Škot in Finec, oba z bogatimi izkušnjami iz otoškega nogometa. David Moyes bo led lige prvakov prebil z močnim tekmecem iz Nemčije, ki prihaja v gledališče sanj brez strahu in z namenom, da se iz Anglije vrne neporažen. "Vedno sem želel voditi moštvo v ligi prvakov. Z Evertonom se mi ni posrečilo, zdaj se mi je ponudila možnost z Unitedom. Naredil bom vse, da osvojim lovoriko," napoveduje Škot, ki naj bi dvoboj od prve minute začel z Waynom Rooneyjem, s katerim imata poseben odnos. Rooneyja naj bi tako kot na tekmi s klubom Crystal Palace varovala obveza na glavi. Na seznamu poškodovanih so Phil Jones, Rafael in Darren Fletcher, nastop Dannyja Welbecka je pod vprašajem, na klopi pa bo na priložnost čakal nekdanji Evertonov zvezdnik Marouane Fellaini, največja poletna okrepitev angleških prvakov.

Vrnitve na Otok se je razveselil Sami Hyypia. Finec je bil pred leti steber obrambne vrste Liverpoola. Takrat, ko so rdeči še osvajali lovorike. Trenersko pot je nadgradil pri Bayerju, se z njim uvrstil v ligo prvakov, Old Trafford pa je ohranil v prijetnem spominu, saj je na zadnjem gostovanju, ko je še igral za Liverpool, zmagal kar s 4:1. Bayer je v dobri formi, v soboto je s 3:1 ugnal Wolfsburg, dvakrat je v polno zadel najboljši strelec Stefan Kiessling. Pri gostih je vprašljiv nastop Gonzala Castra.

Manchester United bo prvič po 20. marcu 1985, ko je angleškega velikana na tekmi z madžarskim Videotonom vodil Ron Atkinson, zaigral v Evropi brez pomoči prvega trenerja Alexa Fergusona.

Baski so v kvalifikacijah za ligo prvakov nadigrali Lyon, kar je dobro opozorilo za bogati Šahtar. Ukrajinski prvak v zadnjih sezonah izgublja najboljše igralce, po Willianu sta se poslovila še Fernandinho (Chelsea) in Henrikh Mkhitaryan, kaj zmore v tej sezoni? "Če bomo igrali tako kot znamo, lahko premagamo tudi Šahtar," napoveduje Jagoba Arrasate, s 35 leti najmlajši trener v tej sezoni lige prvakov. Z Real Sociedadom je v soboto remiziral pri Levanteju. Vratar Claudio Bravo bo zvečer branil 200. za klub iz San Sebastiana, na seznamu poškodovanih je le Carlos Martínez. "Real je dobro uigran klub. Ima odlične igralce in igra doma. To bo zahtevna tekma," je previden romunski lisjak Mircea Lucescu, ki mu v domačem prvenstvu ne cvetijo rože. Šahtar je na zadnjih treh tekmah osvojil le točko (poraz z Dniprom in Karpatyjem (tam igra Gregor Balažic), remi z Metalistom), na tekmi v Baskiji pa ne bo mogel računati na poškodovanega branilca Dmitrija Čigrinskega. Morda dobijo priložnost nekateri izmed južnoameriških novincev, ki so poleti prišli v Donjeck.

Ne spreglejte