Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2022,
7.59

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

20

Natisni članek

škandal liga prvakov liga prvakov Dinamo Kijev Fenerbahče

Četrtek, 28. 7. 2022, 7.59

1 leto, 9 mesecev

Škandal na tekmi lige prvakov: navijači skandirali ime Vladimirja Putina, Uefa sprožila preiskavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

20

Fenerbahče Dinamo Kijev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V sklopu kvalifikacij za nogometno ligo prvakov je ukrajinski klub Dinamo iz Kijeva v podaljšku v 114. minuti dosegel gol, ki ga je popeljal v naslednji krog. Zadetek je razžalostil navijače turške ekipe Fenerbahče, ki so ob prejetem golu začeli vzklikati ime ruskega predsednika Vladimirja Putina. Zaradi tega je krovna evropska nogometna zveza Uefa že sprožila preiskavo dogodkov na tekmi.

Fenerbahče, za katerega Miha Zajc spet ni dobil priložnosti za igro, je v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov najprej zapravil 11-metrovko, nato pa z igralcem manj v 88. minuti le izsilil podaljšek. A v 114. minuti je moral vendarle priznati premoč kijevskemu Dinamu. Za napredovanje ukrajinskega kluba sredi Turčije je zadel Oleksandr Karavajev in popeljal Dinamo v naslednji krog, v katerem se bo pomeril s Sturmom iz Gradca.

Na tekmi pa se je zgodil škandal, ki odmeva. Turški Ultrasi so namreč ob prejetem golu začeli skandirati ime ruskega predsednika Vladimirja Putina, kar obsojajo številni mediji. Nekateri pišejo, da naj bi Bujalski, ki je v 57. minuti sprva popeljal Dinamo v vodstvo, provociral domače navijače, kar naj bi privedlo do njihovega ravnanja.

"Na tekmi je šlo vse po načrtu, nisem pa računal na navijače in njihovo skandiranje. Res žalostno," je davi sredino tekmo za časnik Fanatik komentiral trener kijevskega Dinama Mircea Lucescu. Ta se iz protesta po tekmi tudi ni udeležil obvezne novinarske konference. Trener tekmecev Jorge Jesus pa neprimernega obnašanja navijačev še ni komentiral.

Zdaj je preiskavo obnašanja navijačev napovedala Uefa. V kratkem sporočilu za javnost so zapisali, da bodo preučili domnevno neprimerno obnašanje navijačev Fenerbahčeja in izsledke preiskave predstavili v kratkem.

NK Maribor : Šerif Tiraspol, kvalifikacije za ligo prvakov, Roko Baturina
Sportal Konec sanj Maribora o ligi prvakov, poškodba Verbiča, a napredovanje po podaljšku
Ne spreglejte