Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
8.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 8.51

6 let, 7 mesecev

Šišič in soigralci po skalp "bogatašev" v London

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olympiakos, ki je eno najprijetnejših presenečenj lige prvakov, bo v sredo na Otoku na veliki preizkušnji. Moštvo Mirnesa Šišiča se bo namreč potegovalo za napredovanje v četrtfinale.

Tekma v Pireju se je končala brez zadetkov, s čimer so bili zadovoljni v obeh taborih. Chelsea bo tako lovil že četrti preboj med osmerico najboljših v zadnjih petih letih. Česar podobnega pa ne moremo zapisati za Olympiakos, ki v izločilnih bojih sodeluje prvič po sezoni 1998/99.

Poraženi na zadnjih sedmih gostovanjih na Otoku

Londonsko moštvo je v letošnji ligi prvakov še neporaženo, vendar pa Grkom daje upanje, da ne izobesijo bele zastave, dejstvo, da Chelsea na Stamford Bridgeu ne blesti. Na treh domačih tekmah je moštvo Avrama Granta slavilo le na eni, dve pa sta se končali z remijem. V podobnem položaju so bili "modri" že v minuli sezoni, ko so prvo tekmo v Portu odigrali z 1:1, nato pa doma napredovali z zmago 2:1. Pirejcem kot kaže ravno ne "ležijo" gostovanja na Otoku, saj so se poraženi vračali že sedemkrat zapored. Povsem jasno sporočilo pa je navijačem "Blues" poslal njihov trener. "Smo velik klub, radi pa bi postali še večji. To nam lahko uspe tako, da se prebijemo v finale lige prvakov, kjer doslej še nismo bili," pravi nekdanji izraelski selektor, ki ima sladke skrbi z izbiro začetne enajsterice: "Izberem lahko le enajst igralcev za srečanje, tako da bodo nekatera 'velika' imena morala na priložnost čakati na klopi, nekateri pa sploh ne bodo v kadru za tekmo."

Na prvi tekmi ni igral slovenski reprezentant Mirnes Šišič, ki bi utegnil priložnost dobiti v angleški prestolnici, saj bo zaradi poškodbe manjkal argentinski vezist Luciano Galletti, podobno kot napadalec Lomana LuaLua. Trener grške ekipe Panagiotis Lemonis pravi, da bodo pomembne uvodne minute: "Prve minute bodo pomembne, ker bo Chelsea skušal prevzeti pobudo, a verjamem v svojo ekipo," razmišlja strateg Olympiakosa.

Ne spreglejte