Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
17. 8. 2012,
13.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arsenal Manchester United Manchester City

Petek, 17. 8. 2012, 13.50

7 let, 12 mesecev

Sezona lova na City odprta, naj se spektakel začne

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po premoru bo znova završalo na angleških zelenicah. V pretekli sezoni so na spektakularen način do tretjega naslova prišli nogometaši Man Cityja, ki so naslov pred nosom speljali mestnim rivalom.

Nogometni poznavalci največ možnosti za naslov pred novo sezono pripisujejo Cityju, ki začuda v poletnem prestopnem roku ni bil kaj dosti aktiven. V svoje vrste so iz Evertona pripeljali le Jacka Rodwella, iz posoje pa sta vrnila Emmanuel Adebayor in Roque Santa Cruz. Trener Roberto Mancini bo imel na razpolago kar šest napadalcev, ki pa si v vsakem primeru ne bodo mogli razdeliti minutaže. V prvem planu bodo zagotovo izjemni Sergio Aguero, Mario Balotelli in Carlos Tevez, Edin Džeko in oba povratnika v moštvu pa bodo zgolj upali na kakšno poškodbo udarne trojke. Kljub temu, da se City ni krepil kot v preteklih sezonah, imajo kompletno moštvo, ki je zdaj leto starejše in posledično tudi izkušenejše. Moštvo z imeni Joe Hart v vratih, Vicent Kompany v obrambi, David Silva, Yaya Toure, Samir Nasri v vezni liniji in z atomskim napadom - hočeš nočeš - ne more biti nič drugega kot glavni favorit za osvojitev lige.

United in Chelsea nista varčevala

Takoj za njim se bosta v lov za premierligaški naslov pognala angleški podprvak Manchester United ter evropski prvak Chelsea. Prvi je bil to poletje izjemno aktiven na nogometni tržnici. Pripeljal je kar štiri igralce, med katerimi sta tudi izjemni nizozemski napadalec Robin van Persie ter ofenzivni vezist Šinji Kagava. V svoje vrste so zvabili tudi dva nogometna bisera Nicka Powella in Angela Henriqueza. Skratka, rdeči vragi na čelu s prekaljenim mačkom Alexom Fergusonom bi znali to sezono, ne samo napadati, pač pa tudi osvojiti jubilejno 20. zvezdico ter pokal vrniti na Old Trafford.

Tudi Chelsea se je pred novo sezono zelo okrepil. Prišli so Eden Hazard (iz Lillea), Oscar (iz Internacionala) in Marko Marin (iz Werderja). Gre za mlade igralce, ki se bodo skušali, kar se da hitro privaditi na novo okolje. Bolj kot okrepitve pa predvidevamo, da se bo Chelseaju poznal odhod Didierja Drogbaja. Njihov talisman v zadnjih letih je pretekli sezoni dokazal, da je bil še vedno eden nosilcev londonskega moštva, brez katerega bo zelo težko. Vprašanje je, kako se bodo pri Chelseaju znašli brez uslug izkušenega napadalca iz Slonokoščene obale. Sploh na začetku bi znali imeti kar precej težav.

Bosta Podolski in Giroud dostojen nadomestek za van Persieja?

Tukaj je tudi Arsenal, ki je pred dnevi izgubil svojega prvega moža in strelca Van Persieja. Lani je Nizozemec tako rekoč sam držal barko Arsenala na gladini in jih na koncu pripeljal do tretjega mesta, zato bo njegov manjko za topničarje velikanski šok. Strateg Arsene Wenger je sicer že zakrpal nastalo luknjo in že pred Robinovom odhodom pripeljal napadalca Nemca Lukasa Podolskega (Köln) in Oliverja Girouda (Montpellier). K Topničarjem je prišel iz Malage tudi kreator igre Španec Santi Cazorla. Topničarjem se pred sezono ne pripisuje več kot v zadnjih letih, se pravi le borba za ligo prvakov.

Iz ozadja bodo napadali Tottenham, Newcastle in Liverpool. Kljub temu da se bo sezona začela že v soboto, pa se igralski kader lahko še spremeni. Tu ciljamo na zasedbo Spursov, ki bo v naslednjih dneh izgubila Luko Modrića, ki se seli k madridskemu Realu. Tottenham brez Modrića je povsem drugo moštvo, zato jim boja za sam vrh ne pripisujejo. Podobno velja za Newcastle, za katerega bo tudi v tej sezoni igral Slovenec Haris Vučkić. Pred sezono je od zvenečih imen k srakam prišel le Ajaxovec Vurnon Anita. Kaj lahko stori Liverpool? Imajo novega trenerja Brendana Rogersa, kupili pa so tudi Joea Allena (Swansea) in Fabia Borinija (Roma), iz posoje je vrača tudi Joe Cole. Liverpool, ki zadnje sezone v Premier League životari nekje na sredini lestvice, se jim kljub spremembam ne pripisuje kaj dosti izboljšanja. Njihov maksimalen domet naj bila liga Evropa.

Ne spreglejte