Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 5. 2018,
22.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,87

1

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Dinamo Zagreb Hajduk Split

Torek, 8. 5. 2018, 22.00

5 let, 11 mesecev

Hrvaško prvenstvo, 34. krog

Senzacija na Hrvaškem, Kek prejel nepričakovano darilo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,87

1

NK Rijeka, Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši zagrebškega Dinama v torek niso izkoristili prve zaključne žogice za osvojitev hrvaškega naslova. V 34. krogu so nepričakovano ostali praznih rok pri mestnemu tekmecu Lokomotivi (1:3) in ponudili Kekovi Rijeki priložnost, da se jim približa na štiri točke zaostanka. Izbranci Matjaža Keka so jo zgrabili z obema rokama in z navdušujočo predstavo ugnali goste iz Zaprešića s 5:1.

Zagrebški Dinamo bi si lahko v torek že zagotovil novo hrvaško zvezdico. Če bi v mestnem obračunu premagal Lokomotivo, s katero je povezan tako tesno, da se je na Hrvaškem Lokomotive oprijel vzdevek Dinamovega satelitskega kluba, bi že postal prvak, tako pa bo moral na veseli trenutek še malce počakati.

Do te sezone je Lokomotivo premagoval brez večjih težav, v tej pa so mestni tekmeci pokazali zobe in že drugič zapored spravili na kolena velike favorite. Dinamo je izgubil z 1:3. Poraz je objokoval tudi občasni slovenski reprezentant Petar Stojanović, ki je za goste na štadionu v Kranjčevićevi ulici odigral vso tekmo.

Navijaška skupina Armada je na tekmi proti Interju (5:1) proslavila 31. rojstni dan. | Foto: Twitter - Voranc Navijaška skupina Armada je na tekmi proti Interju (5:1) proslavila 31. rojstni dan. Foto: Twitter - Voranc  

Poraz modrih je bil voda na mlin Rijeki, ki s tem še ni izgubila vseh možnosti za ubranitev hrvaškega naslova. Na Rujevici je uresničila cilj in premagal Inter Zaprešić kar s 5:1, s tem pa se Dinamu dva koga pred koncem približala na štiri točke zaostanka. Matic Črnic ni prejel priložnosti za nastop.

Dinamo v rezultatski krizi, a izgubljata tudi Rijeka in Hajduk

Kekova Rijeka je jeseni nastopala tudi v skupinskem delu evropske lige. | Foto: Reuters Kekova Rijeka je jeseni nastopala tudi v skupinskem delu evropske lige. Foto: Reuters Najboljši hrvaški klubi v zadnjih krogih niso prepričljivi. Dovolili so si ogromno spodrsljajev, vključno z vodilnim zagrebškim Dinamom, ki si je že po jesenskem delu nabral ogromno prednost pred zasledovalci, a jo nato zaradi neprepričljivih predstav skoraj zapravil.

V zadnjih petih srečanjih je osvojil le štiri točke, a je na njegovo srečo pred tedni zmagal ravno na dvoboju, kjer se je neposredno odločalo o razvrstitvi pri vrhu.

V gosteh je premagal splitski Hajduk (2:1), nato pa mu je šlo na roko, da sta si tako Rijeka kot Hajduk dovolila nekaj presenetljivih porazov. Če jih ne bi bilo, bi bil vrstni red na vrhu hrvaškega prvenstva drugačen in bolj tesen, tako pa ima Dinamo kljub zadnjim neuspehom še vedno vse trdno v svojih rokah.

V torek ni izkoristil prve zaključne žogice, Rijeka pa je z visoko domačo zmago (5:1) proti Interju poskrbela, da se je prednost Dinama pred Kekovo zasedbo stopila na štiri točke. Do konca sta le še dva kroga. Matematika torej še dopušča možnost, da bi se naslova polastil reški klub in s tem ubranil naslov hrvaškega prvaka, a v takšen scenarij verjame malokdo, saj to pomeni, da Dinamo v zadnjih dveh krogih ne bi premagal niti Rudeša (v zadnjih tednih je premagal tako Rijeko kot Hajduk) niti Interja iz Zaprešića.

Rijeko na drugi strani čakata do konca sezone dve zahtevni tekmi. Gostovanje pri Cibalii v Vinkovcih, ki se krčevito bori za obstanek, za konec pa domači, vedno prestižni jadranski derbi, ko na Reko prihaja Hajduk.

Lestvica:

1. Dinamo Zagreb 34 tekem - 70 točk
2. Rijeka 34 - 66
3. Hajduk Split 33 - 62
4. Osijek 33 - 52
5. Lokomotiva Zagreb 34 - 45
...
Ne spreglejte