Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
11. 7. 2014,
19.44

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luiz Felipe Scolari Thiago Silva

Petek, 11. 7. 2014, 19.44

5 let, 3 mesece

Selektor kaže na osebno statistiko, kapetan ponižno prosi za pomoč

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po hudem polfinalnem porazu proti Nemčiji se bo težko pobrati, pa vendarle, kot pravi brazilski selektor Luiz Felipe Scolari, je njihova obveza, da ohranijo ponos in se pokažejo v povsem drugi luči.

Čeprav so si Brazilci želeli igrati šele v nedeljo, to bi pomenilo, da bi v polfinalu premagali Nemčijo, se to ne bo zgodilo. Nemci so domačine ponižali s kar 7:1, kar pomeni, da Brazilcem ostane le še boj za tretje mesto, kjer bo njihov nasprotnik nemotivirana Nizozemska.

Že po tekmi z Nemčijo so vsi hoteli Scolarijevo glavo, ta pa je že zavrnil možnost za odstop. Na novinarski konferenci je celo mahal z lističem, ki govori, da je bil polfinalni poraz šele njegov tretji v 28 obračunih. Morebitni drugi zaporedni bi vse skupaj še poslabšal in še bolj razjezil brazilski narod.

Igrali ne bodo zase, pač pa za narod

"Vem, da bo moja kariera zdaj znana le po tem porazu, a moja naloga in naloga mojih pomočnikov je, da fante kar se da dobro pripravimo na naslednjo nalogo. To je obračun za tretje mesto proti Braziliji. Vem, da je to manj, kot je marsikdo pričakoval, a naša naloga je, da prvenstvo končamo v slogu in se vsaj malo oddolžimo brazilskemu narodu za sramoto pred dnevi," pravi brazilski selektor Luiz Felipe Scolari.

V brazilskem taboru se sicer zavedajo, da niti zmaga nad tulipani in osvojitev tretjega mesta na domačem prvenstvu ne bi sprala črnega madeža s polfinala. Kljub temu kapetan Thiago Silva, ki je proti Nemčiji manjkal zaradi kartonov in tako nemškim napadalcem še olajšal nalogo, domače navijače poziva, da jih tudi na zadnji tekmi podprejo, kot so jih na vseh dozdajšnjih tekmah na tem prvenstvu. "Za nami so res težki dnevi, zato bi nam vsaka pomoč s tribun prišla še kako prav. Zagotavljam vam, da bomo v soboto igrali, kot da igramo finale. Ne bomo igrali zase, ampak za brazilski narod."

Ne spreglejte