Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 6. 2014,
0.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Niko Kovač Neymar

Petek, 13. 6. 2014, 0.27

7 let, 12 mesecev

Selektor Hrvaške: To je sramota, bolje, da gremo s SP

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Niko Kovač, selektor Hrvaške, je bil po porazu proti Braziliji v uvodni tekmi letošnjega svetovnega prvenstva z 1:3 besen kot ris.

Hrvaška je prijetno presenetila v uvodni tekmi svetovnega prvenstva, v kateri je Luko Modrića in soigralce spremljalo kar dve milijardi ljudi. Proti Braziliji je vodila z 1:0, potem prejela gol, a se dobro upirala favoriziranim Brazilcem. Vse do 70. minute, ko je na sceno stopil glavni sodnik, Japonec Juiči Nišimura, in Brazilcem podaril zelo sporno enajstmetrovko. Enajstmetrovko je izvajal Neymar, ki je v polno meril še drugič na tekmi, in Hrvati se niso mogli pobrati. Brazilci so v zadnjem delu tekme le potrdili pričakovano zmago.

"Ne le da smo igrali dobro, celo odlični smo bili. Lahko smo zadovoljni s tem, kar smo prikazali, z rezultatom seveda ne moremo biti," je v studiu hrvaške televizije takoj po tekmi povedal selektor Hrvatov Niko Kovač in potem začel govoriti o tistem, ki je postal osrednja osebnost uvodne tekme letošnjega SP, pa čeprav to ne bi smel biti.

Napako je naredil dan pred tekmo

"Moja napaka je, da že na tiskovni konferenci dan pred tekmo nisem govoril o tem, da takšni neuveljavljeni sodniki ne bi smeli soditi tako pomembnih tekem. Jasno je, da je podaril enajstmetrovko Brazilcem, kar je bil odločilen trenutek tekme. To je sramota. Moji igralci so se dolgo časa pripravljali na prvenstvo, pridno trenirali, se trudili, potem pa se zgodi to, kar se je. Če bo tako tudi v nadaljevanju prvenstva, potem je najbolje, da se sploh ne borimo. Potem je najbolje, da že kar zdaj zapustimo Brazilijo," je besnel mladi, neizkušeni trener, ki je doživel sploh prvi poraz na klopi članske reprezentance Hrvaške. "Pogledal sem si posnetek. Če je bil to prekršek za najstrožjo kazen, potem raje prenehajmo igrati nogomet in začnimo igrati košarko. To je sramota in velika kraja," se kar ni mogel pomiriti.

Potem je le našel nekaj spodbudnih besed in optimistično nadaljeval. "Zdaj nas čakata še dve tekmi. Imamo še vse možnosti za napredovanje, kar je naš cilj. Če bomo igrali tako, kot smo danes, se ne bojim, da nam ne bi uspelo. S takšnim nogometom bomo šli v osmino finala," je povedal Kovač, ki se bo v naslednjem krogu – Hrvate v drugem krogu skupine A v sredo čaka tekma proti Kamerunu – razveselil vrnitve najboljšega napadalca Maria Mandžukića. Ta zaradi kazni tokrat ni imel pravice nastopa.

Ne spreglejte