Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 5. 2014,
13.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luke Shaw Jermain Defoe Anglija Roy Hodgson

Četrtek, 15. 5. 2014, 13.44

7 let, 12 mesecev

Selektor ga je tako prizadel, da je odložil slušalko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nastop na svetovnem prvenstvu je večna želja vseh nogometašev. Nekateri so te časti deležni večkrat, nekateri nikoli, obdobje, ko selektor predstavlja seznam kandidatov, pa zaznamujejo močna čustva.

Prvi "junak" je Luke Shaw, levi bočni branilec Southamptona, enega lepših klubskih presenečenj v pravkar končani sezoni angleškega prvenstva. Ima šele 18 let, a bo potoval v domovino sambe, selektor pa v njem vidi menjavo za slovitega rojaka Ashleyja Cola (Chelsea), ki tokrat ostaja doma.

"Še vedno ne morem verjeti, da je vse skupaj resnično. Grem na svetovno prvenstvo! Šokiran sem. Pred štirimi leti sem spremljal svetovno prvenstvo v JAR doma na naslanjaču, zdaj pa tole … Res nenavaden občutek. Zdaj bom le še molil, da se ne poškodujem in zamudim letala, ki pelje v Brazilijo," se je pošalil v pogovoru za Saints Player, posvečenim zgodbam z nogometaši "svetnikov" iz pristaniškega mesta v Angliji.

Defoe: Razočaran sem in uničen

Če se je Shaw razveselil vpoklica, pa je bil globoko razočaran Jermain Defoe. Napadalec, ki je pred štirimi leti tri leve popeljal v osmino finala, saj je njegov zadetek odločil srečanje proti Sloveniji, se ni pojavil na Hodgsonovem seznamu. Dolgoletni napadalec Tottenhama je državni dres oblekel 55-krat, se pred nekaj meseci preselil v Kanado, kjer igra v ligi MLS za Toronto, v nedeljo pa ga je angleški selektor obvestil, da ga ni na seznamu.

"To je bila brez dvoma najnižja točka moje kariere. Razočaran sem in uničen. Ne spominjam se niti, kaj sva se pogovarjala. Takoj, ko mi je povedal, da ne grem v Brazilijo, sem prekinil pogovor in odložil slušalko. Moje srce je bilo strto. Brez svetovnega prvenstva sem ostal že leta 2006, ko sem že opravil priprave. Nikoli si nisem želel, da bi podoživel ta občutek. Zdajšnji pa je bil še veliko bolj grenak," je za angleški Sun odprl dušo 31-letni temnopolti napadalec, ki je za domovino dosegel 19 zadetkov. Takšne zgodbe pišeta torej nogomet in vročica, ki narašča pred največjim dogodkom, svetovnim prvenstvom. In takšne zgodbe niso osamljene, najdemo jih lahko tudi v drugih državah.

Ne spreglejte