Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 10. 2011,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern Napoli Manchester City Villarreal

Torek, 18. 10. 2011, 10.26

8 let

Se lahko mreža Neuerja zatrese pod Vezuvom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Bayerna v zadnjih mesecih ne poznajo poraza. Drevi bodo gostovali v Neaplju, kjer je Napoli na evropskih tekmah zelo prepričljiv. Zanimivo bo tudi v Manchestru.

Odlično naoljen bavarski stroj prihaja na jug Italije skoraj v popolni zasedbi. Manjkala bosta le poškodovani nizozemski as Arjen Robben in obsojeni brazilski ''požigalec'' Breno. V začetni postavi Bayerna naj bi se znašla rojaka Luiz Gustavo in Rafinha, razpoloženi napad nemškega velikana pa naj bi Neapeljčanom povzročil veliko zagat. Da je obramba Napolija ranljiva, je v soboto dokazala že Parma, ki je presenetljivo osvojila štadion San Paolo. Vendarle pa je treba med nastopi Napolija v domačem prvenstvu in evropskih tekmovanjih potegniti ločnico, saj pravi statistika, da je bil San Paolo na zadnjih devetih evropskih obračunih neosvojljiv. In kar šestkrat se je pripetilo, da je ostala mreža gostiteljev nedotaknjena. Pri gostiteljih bosta manjkala najnovejša okrepitev Miguel Britos in Marco Donadel, vprašljiv je tudi nastop Makedonca Gorana Pandeva. ''Če bo Napoli zmagal, bo to zgodovinski dosežek tako za mesto kot za klub. Naredili bomo vse, da razveselimo navijače,'' sporoča trener Walter Mazzarri. Njegov stanovski kolega na klopi Bayerna Jupp Heynckes je dodal, da čaka njegovo moštvo obračun z najboljšim italijanskim klubom v tem trenutku. ''Napoli me navdušuje, saj ne igra po standardnem italijanskem kopitu. Imajo odlične napadalce in vsekakor več kot le skromno enajsterico. Lahko napredujejo v osmino finala,'' je prepričan Nemec, ki lahko računa na strelsko učinkovitost Maria Gomeza. V zadnjih 11 nastopih za Bayern in nemško reprezentanco je prispeval kar 15 zadetkov. Med vratnicama bo vnovič stal Manuel Neuer, ki ni prejel zadetka že 1108 minut. Vse od uvodnega kroga nemškega prvenstva.

Drevi se obeta nogometna poslastica tudi v Manchestru, kjer bodo 'sinje-modri'' dočakali Villarreal. Oba kluba sta v primerjavi z Bayernom in Napolijem zaostala na lestvici, tako da si bosta na vse kriplje prizadevala za poln izkupiček. City, vodilna premierligaška ekipa, bo ''rumeno podmornico'' pričakal brez večjih težav, manjkal bo le kontroverzni Argentinec Carlos Tevez. ''če bomo premagali Villarreal, se bomo približali vrhu,'' ne skriva cilja Roberto Mancini. Pri španskih gostih pa ne bo Nilmarja in Angela Lopeza, zdravniki pa bodo skušali do dvoboja odpraviti poškodbi Matea Musacchija in Marca Rubena.

Ne spreglejte