Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
21. 11. 2012,
23.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lukas Podolski Olivier Giroud Arsene Wenger

Sreda, 21. 11. 2012, 23.11

7 let, 12 mesecev

Schalke in Arsenal zlahka v izločilne boje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Že pred zadnjim krogom rednega dela lige prvakov je jasno, da se bosta iz skupine B v nadaljevanje uvrstila Schalke in Arsenal, grški Olympiakos pa bo evropsko pot nadaljeval v ligi Evropa.

Arsenal : Montpellier 2:0 (0:0)

Tekma med Londončani in aktualnimi francoskimi prvaki se je začela z različnima ciljema. Arsenal je lovil napredovanje, Montpellier pa bi se z morebitnim presenečenjem vključili v boj za ligo Evropa. Na koncu se je izkazalo, da Francozi na Emirates niso imeli kaj iskati in ''topničarji'' so se suvereno uvrstili v izločilne boje. Tekmo so oboji začeli zelo previdno, tako da v prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, videli so zgolj nekaj lepih akcij domačega moštva in rumen karton Španca v dresu Arsenala Santija Cazorle. Londončani so na plin stopili v drugem delu. Navijači se po premoru še niso dobro posedli, ko jih je na noge že dvignil zadetek Jacka Wilsherja. Akcijo za vodstvo domačih je začel steber obrambe Thomas Vermaelen, ki je centriral na glavo napadalca Oliverja Girouda, ta pa je z glavo lepo našel Wilsherja, ki je hladnokrvno zaključil. Arsenal je na tekmi enajstkrat sprožil (sedemkrat v okvir) na vrata Geoffreyja Jourdrena, tudi gostom je to uspelo enajstkrat, petkrat znotraj vratnic. Do konca tekme je zadel še Nemec Lukas Podolski v 63. minuti. Znova je za zadetek podal Giroud, ki je z Nemcem odigral dvojno podajo, Podolski pa je lepo akcijo zaključil s še lepšim zadetkom. To je bil tudi končni rezultat.

Schalke : Olympiakos 1:0 (0:0)

V drugi tekmi v Gelsenkirchnu je bilo mnogo več na kocki kot na tekmi v Londonu. Grki so imeli pred tekmo še vedno lepe možnosti za napredovanje iz skupine, a potrebovali bi vse tri točke. To jim ni uspelo, tekmo je odločil Christian Fuchs, ki je Schalke popeljal med 16 najboljših ekip v ligi prvakov. Tekma se je začela po pričakovanju, tempo so narekovali domači nogometaši, a tako kot v Londonu, tudi na Veltins-Areni gledalci niso videli nobenega zadetka. Domačini so imeli veliko poskušali, povsem nastreljali goste, a žoga ni in ni hotela v mrežo. Bunker Olympiakosa je zdržal vse do 77. minute, ko je zmagovalca odločil Fuchs. Slednji je sprožil s 35 metrov in presenetil vratarja Carrolla. Tako kot Arsenal so se tudi ''rudarji'' uvrstili v izločilne boje, z 11 točkami vodijo v skupini in imajo lepe možnosti, da skupinski del zaključijo na prvem mestu. V zadnjem krogu bo Arsenal gostoval v Pireju, Schalke pa v Montpellieru.

Ne spreglejte