Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 6. 2014,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Udovič Izet Rastoder

Torek, 3. 6. 2014, 13.22

8 let

Sašo Udovič: Kar se dogaja z Olimpijo, ni naključje. Rastoder? Nimam komentarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sašo Udovič je kot član zlate generacije reprezentančnega nogometa igral na dobrodelnem turnirju v Novi Gorici, ob tem pa je spregovoril o Olimpiji, ki jo je zapustil po le nekaj mesecih.

Na dobrodelnem turnirju, ki je potekal pretekli konec tedna, so se zbrali nekdanji reprezentanti, ki so slovenski reprezentančni nogomet postavili na svetovni zemljevid. "Pozdravljam takšne dobrodelne prireditve, zahvaljujem se Urošu, ki je najbolj zaslužen za to. Naša reprezentanca se je odzvala, veseli nas, da se vidimo in malo preznojimo," je uvodoma dejal Sašo Udovič, ki je priznal, da so se malo tudi pošalili. "Malce vidimo, ali je kdo dobil kakšen kilogram, na tapeti pa so še naprej tisti, ki so bili pred 15 leti," je razpredal Udović.

Po končani igralski karieri se je nekdanji napadalec podal v klubska vodstva. Najprej se je izkazal kot športni direktor Krke in klubu pomagal do prve lige, potem pa je podobno vlogo prevzel pri Olimpiji, vendar odšel po le nekaj mesecih.

"Svoje sem povedal, človek mora biti v življenju pokončen. Če ni bilo mogoče uresničiti moje vizije, potem nima smisla. Olimpiji želim najboljše. Imel sem vizijo vključiti sedem ali osem fantov, ki so mladi reprezentanti, imenovati slovenskega trenerja in dodati tri tujce. Potem bi potrebovali kakšni dve leti, ko bi Olimpija rasla, in potem bi že imeli pet tisoč ljudi. Zvabili bi tudi Džonija Novaka, torej navdušence, ki jim Olimpija nekaj pomeni. Nam, nekdanjim igralcem, in navijačem ni vseeno. Ni naključje, kaj se dogaja z Olimpijo. Vendar bo tudi Olimpija doživela boljše obdobje," je dejal.

Predsednik kluba Izet Rastoder se je ob ultimatu Udovića odločal med športnim direktorjem in trenerjem Miloradom Kosanovićem. Na koncu sta iz kluba odšla oba. "Ljudje in mediji so se takrat postavili na mojo stran. Glede predsednika pa nimam komentarja," je pripomnil nekdanji napadalec.

Kakšni izzivi pa čakajo Saša v prihodnje? "Bomo videli, nogomet je moja ljubezen, vse mi je dal, zato mu lahko precej še vrnem. Zgodba pri Krki je bila uspešna, pri Olimpiji pa sem bil le na kratko. Pravi izzivi še pridejo," je prepričan.

Ne spreglejte