Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 9. 2011,
6.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manchester City

Četrtek, 22. 9. 2011, 6.59

8 let

Sanjski debi Hargreavesa v sinje-modrem dresu (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaš Owen Hargreaves se je po triletnem peklu v velikem slogu vrnil na igrišče. V tretjem krogu angleškega ligaškega pokala se je na debiju za Manchester City izkazal z izjemnim zadetkom.

Potem ko je trener Cityja Roberto Mancini to poletje spet skozi okno metal milijone šejka Mansurja, je Owen Hargreaves sinje-modre vrste okrepil povsem brezplačno. Owen je po treh letih otepanja s takšnimi in drugačnimi poškodbami zapustil ''rdeče vrage'', saj mu le ti niso hoteli podaljšati pogodbe, četudi je 30-letni vezist v enem izmed intervjujev dejal, da bi za četo Sira Alexa Fergusona igral tudi brezplačno. Tudi to ni prepričalo vodilne pri Unitedu. ''Hargo'', ki je čez noč ostal brez službe, ni obupal, ampak vzel stvari v svoje roke. Fant je celotno letošnje poletje trdo treniral in celo na Youtube-u objavljal svoje posnetke s treningov, vse z razlogom, da si najde klub, kjer bi se spet lahko dokazal. Mirno lahko rečemo, da tega na začetku nihče ni jemal povsem resno, razen redkih izjem, pa še te so se po malce bolj tehtnem razmisleku in z ozirom na njegovo nesrečno zgodovino, hitro premislile.

Nato pa se je bližal konec avgusta, z njim pa tudi konec prestopnega roka in ponudbe so prišle tudi do nesrečnega vezista. Najprej se je šušljajo o prestopu v West Bromwich, potem pa je kot strela z jasnega v medije prišla novica, da je ''Hargo'' podpisal za bogati City. Na začetku se je zdelo, da hočejo ''glasni sosedi'' - kakor imenujejo ''rdeči vragi'' svoje mestne rivale - le ponagajati Unitedu, zato si ta te poteze ni jemal preveč k srcu. Še več, navijači Man Utd so fantu zaželeli srečo in se s te poteze celo malce šalili. Ena izmed teh je bila še posebej posrečena: Owen Hargreaves si je pri podpisu pogodbe za City poškodoval zapestje in bo manjkal 2-3 tedne. Vrag je vzel šalo in prišel je dan, ko se je tudi največjemu nesrečniku na planetu Zemlja, Owenu Hargreavesu, odvalil kamen od srca. Posijalo mu je sonce. V tretjem krogu angleškega ligaškega pokala proti Birminghamu je v njegovem krstnem nastopu za sinje-modre zabil fantastičen zadetek. Zadnjič se je Owen veselil zadetka davnega aprila 2008, ko je s prostega strela zadel proti Arsenalu, takrat seveda še v dresu Manchester Uniteda. Hargreaves je na debiju za City igral do 57. minute, potem pa ga je ob stoječih ovacijah na štadionu Etihad zamenjal James Milner. Po koncu obračuna z Birminghamom, ki ga je City dobil z 2:0, je bil povratnik na nogometne zelenice izbran tudi za igralca tekme.

Mancini, ki je po nedeljskem premierligaškem remiju s Fulhamom potarnal, češ da nima na voljo dovolj vezistov, kani po tej pokalni tekmi spremeniti mnenje. A ne vlecimo vzporednic prehitro, vendar če bo ''Hargo'' zdrav, zna biti to res velika okrepitev Cityja. Naj spomnimo, da je vezist leta 2007 iz Bayerna prestopil k Manchester Unitedu za velik kupček denarja ter bil v prvi sezoni eden ključnih mož pri osvojitvi Premierlige in lige prvakov. Potem pa se je, kot že rečeno, začela triletna kalvarija – dvakratna operacija kolen, operacija ramena, raztrgana zadnja loža, poškodovana mečna mišica in še kaj bi se našlo ...

Kot zanimivost naj povemo še, da se je po šestih mesecih suspenza zaradi jemanja prepovedanih dietnih tablet v kader Man Cityja ponovno vrnil branilec Kolo Toure, kateremu je Roberto Mancini takoj namenil kapetanski trak.

Žreb četrtega kroga angleškega ligaškega pokala bo v soboto.

Ne spreglejte