Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
18.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 6. 4. 2016, 18.37

6 let, 7 mesecev

S prvoligaškim prvencem razžalostil navijače Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Nogometaši Gorice in Olimpije so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Vodilna ekipa slovenskega prvenstva je z remijem v Novi Gorici podaljšala niz neporaženosti, a izgubila dve pomembni točki v boju za vrh. Na Primorsko so Ljubljančani prišli z dobro popotnico, saj so jih Goričani na zadnjih desetih tekmah premagali zgolj dvakrat. Tudi tokrat so povedli, a so se na koncu morali zadovoljiti z remijem.

Ljubljančani so v uvodu tekme prevzeli vajeti igre v svoje noge, preizkusili domačega vratarja Grego Sorčana, a se mladi slovenski reprezentant ni pustil premagati, tudi Aleksander Šeliga pa je bil ob prvem strelu Goričanov v 10. minuti na pravem mestu. Po četrt ure so bolj pogumno zaigrali tudi Primorci, a prave igre na obeh straneh ni bilo. V 38. minuti je Matija Škarabot zrušil Matica Finka, Damir Skomina je z nekaj zamude pokazal na belo točko, najstrožji strel za vodstvo Olimpije pa je rutinirano izvedel Rok Kronaveter.

Gol Roka Kronavetra z enajstih metrov ni bil dovolj za zmago Olimpije v Novi Gorici. | Foto: Gol Roka Kronavetra z enajstih metrov ni bil dovolj za zmago Olimpije v Novi Gorici.

Lep gol mladeniča za izenačenje

V drugem polčasu sta prva dva strela, vsak na eni strani, letela mimo gola, kot tudi poizkus Jake Kolenca v 61. minuti. Bolj nevarno je bilo dve minuti kasneje, ko je streljal Ricardo Alves da Silva in v 69. minuti, ko je bil blizu gola Matija Škarabot, a je žogo poslal čez gol.

V 80. minuti je Andrej Kotnik iskal prostor za strel, ga našel in s kakšnih 20 metrov z natančno odmerjenim strelom zadel za 1:1.

V 83. strel je strel Kronavetra ubranil Sorčan, Šeliga pa v 87. minuti poizkus Uroša Celcerja s prostega strela. Predzadnjo priložnost za spremembo izida je v sodniškem dodatku zapravil Radoslav Radović, ki je meril mimo desne vratnice goriškega gola, Sorčan pa je ujel žogo po strelu Kronavetra v 93. minuti, kar je bila zadnja priložnost tekme.

Gorica bo v soboto v 29. krogu gostovala v Velenju, Olimpija bo dan kasneje gostila Zavrč.

Gorica : Olimpija 1:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 1500, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče), Patarić (Izola).

Strelca: 0:1 Kronaveter (41./11-m), 1:1 Kotnik (80.)

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (od 78. Martinovič), Gregorič, Kotnik, Burgić, Kolenc, Kavčič, Humar (od 64. Kapič), Mevlja, Nagode (od 58. Nunič).
Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc, Kronaveter, Matić (od 85. Mimoun), Radović, Alves (od 71. Bajrić), Fink, Kapun (od 76. Eleke), Čale, Mitrović.

Rumeni kartoni: Kavčič, Kapič, Gregorič, Martinovič; Fink, Zajc

Ne spreglejte