Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2020,
9.15

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Ronaldinho Paragvaj

Sreda, 8. 4. 2020, 9.15

4 leta

Ronaldinho iz zapora v hišni pripor

Plačal 1,47 milijona evrov in zapustil zapor, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Saga o "zaporniku" Ronaldinhu se nadaljuje. Sloviti brazilski nogometaš, ki je bil dvakrat izbran za najboljšega na svetu, je po mesecu dni zapustil paragvajski zapor, v katerem se je znašel zaradi uporabe ponarejenega potnega lista. Ko so njegovi odvetniki plačali skoraj poldrugi milijon evrov varščine, se je znašel na prostosti, a ne sme zapuščati države.

Sportal Ronaldinho se je zaradi ponarejenega potnega lista znašel v težavah

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Ronaldinho je po plačilu varščine v višini 1,47 milijona evrov lahko zapustil zapor. Skupaj z bratom Robertom Assisom se je odpravil v enega izmed hotelov v Asuncionu, glavnem mestu Paragvaj, kjer ostaja v hišnem priporu pod nadzorom policije.

V paragvajskem zaporu je za rešetkami prebil kar 32 dni. | Foto: Reuters V paragvajskem zaporu je za rešetkami prebil kar 32 dni. Foto: Reuters

Z bratom še nimata dovoljenja za zapustitev države, saj čakata na odločitev sodišča. Čeprav si njegovi odvetniki prizadevajo za popolno svobodo, o tem poroča brazilski portal Globoesporte, bo moral čakati na razsodbo sodišča. Če bo spoznan za krivega, bi ga lahko doletela tudi petletna zaporna kazen.  

Obisk Paragvaja se je sprevrgel v nočno moro

Dvakrat je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu. | Foto: Reuters Dvakrat je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu. Foto: Reuters Eden najboljših nogometašev tega tisočletja je sicer pristal v zaporu zaradi uporabe ponarejenega potnega lista. Ko je prejšnji mesec obiskal Paragvaj z namenom, da se udeleži otvoritvene slovesnosti igralnice in promocije njegove biografije, hkrati pa je nameraval sodelovati v nekaterih dobrodelnih akcijah, je prišlo do zapleta. Pri vstopu v državo, ko ga je na letališču pričakalo dva tisoč navdušenih otrok, se je predstavil s ponarejenim dokumentom. Odvzeli so mu prostost, 40-letni nogometaš pa se je branil, češ da je prejel potni list od poslovnega partnerja.

Njegov postopek se je zaradi izbruha novega koronavirusa znašel na čakanju. V torek so le nadaljevali zaslišanje prek videokonference, po njej pa je sodnik Ronaldinha in brata po vplačani varščini spustil na prostost. Do nadaljnjega bo v hišnem priporu v hotelu.

Ronaldinho zapor
Sportal Ronaldinho ostaja v zaporu, zaradi koronakrize ne pride do obravnave

Virtuoz, ki je navduševal nogometne sladokusce

Z Barcelono je osvojil tudi ligo prvakov. V finalu je leta 2006 v Parizu premagal londonski Arsenal. | Foto: Reuters Z Barcelono je osvojil tudi ligo prvakov. V finalu je leta 2006 v Parizu premagal londonski Arsenal. Foto: Reuters Ronaldo de Assis Moreira spada med najboljše brazilske nogometaše vseh časov. Dvakrat je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu, prejel je tudi zlato žogo. Svet se je nagledal njegovih atraktivnih in nepredvidljivih potez, polnih tehničnega znanja in izjemnega pregleda na igro. V nogometu je tako užival, da je postal sinonim za Joga Bonito, všečen nogometni slog, v katerem se zrcali lepota nogometne igre. Postal je njegov ambasador in navduševal nogometne sladokusce. Najboljše predstave je ponujal zlasti v dresu Barcelone, sodeloval tudi pri uspehih brazilske reprezentance, PSG, Milana in številnih brazilskih klubskih velikanih (Gremio, Flamengo, Atletico Mineiro …).

Z Barcelono je osvojil ligo prvakov, z Brazilijo svetovno prvenstvo. Ni pa užival zgolj v nogometu, ampak tudi nočnem življenju. Ženske, alkohol, ples, zabave so poskrbeli, da se njegova kariera ni končala tako veličastno, kot bi si glede na njegov ogromni talent zaslužil. Po koncu kariere si je privoščil še neljub zaplet v Paragvaju, kjer je preživel v zaporu kar 31 dni. Za rešetkami je proslavil 40. rojstni dan.

Spada med najboljše in najbolj priljubljene nogometaše 21. stoletja. | Foto: Getty Images Spada med najboljše in najbolj priljubljene nogometaše 21. stoletja. Foto: Getty Images

Ronaldinho Gaucho si je v mlajših letih v Porto Alegreju delil slačilnico tudi s kapetanom Maribora Marcosom Tavaresom, s katerim sta kdaj pa kdaj okušala tudi čare noči. Brazilski zvezdnik je s tem nadaljeval pozno v kariero, legendarni napadalec vijolic pa je s tem početjem, ko se je pri 20 letih preselil v Malezijo in "spoznal Jezusa", prenehal.

 

Ne spreglejte