Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
18.28

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Dejan Savičević Robert Prosinečki

Četrtek, 1. 2. 2024, 18.28

2 meseca, 3 tedne

Robert Prosinečki

Legendarnemu Hrvatu, ki se z Olimpijo ni razšel lepo, se nasmiha nova služba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Robert Prosinečki | Robert Prosinečki je vodil Olimpijo do polovice leta 2022, nato pa ga je nasledil Španec Albert Riera. | Foto NK Olimpija Ljubljana

Robert Prosinečki je vodil Olimpijo do polovice leta 2022, nato pa ga je nasledil Španec Albert Riera.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Robert Prosinečki, legendarni hrvaški nogometaš, je bil svojčas eden najboljših nogometašev na tem delu Evrope, določen pečat pa je pustil tudi pri ljubljanski Olimpiji. Najprej kot nogometaš, nato je bil tudi njen trener, leta 2022 pa je po sporu z vodstvom kluba nepričakovano zapustil vroči stolček. Od takrat naprej je za kratek čas prevzel le še vodenje hrvaškega prvoligaša Rudeš iz Zagreba, zdaj pa se zanj zanima Črna gora.

Robert Prosinečki
Sportal Prosinečki vrnil žogico vodstvu Olimpije: Takšnih lažnivcev in prevarantov pa še ne!

Predsednik tamkajšnje zveze Dejan Savičević, tako poroča črnogorski časnik Vijesti, bi rad videl Roberta Prosinečkega na položaju selektorja. To niti ne čudi, saj bi se tako po mnogih letih združila nekdanja soigralca pri Crveni zvezdi in jugoslovanski reprezentanci. 

Zanimivo je, da je v vlogi selektorja ene izmed držav, nastalih na območju nekdanje Jugoslavije, že nekdanji trener Olimpije. To je Srb Sava Milošević, še eden izmed nekdanjih strategov ljubljanskega kluba, ki se lahko pohvali z izjemno nogometno kariero. Milošević vodi Bosno in Hercegovino, s katero bo prihodnji mesec nastopal v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2024. V polfinalu ga čaka zelo zahteven dvoboj z Ukrajino.

Robert Prosinečki je leta 1998 pomagal Hrvaški do tretjega mesta na SP v Franciji, pred tem je s Crveno zvezdo postal evropski in svetovni prvak. Je eden redkih tujcev, ki so igrali tako za Real Madrid kot tudi Barcelono. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Robert Prosinečki je leta 1998 pomagal Hrvaški do tretjega mesta na SP v Franciji, pred tem je s Crveno zvezdo postal evropski in svetovni prvak. Je eden redkih tujcev, ki so igrali tako za Real Madrid kot tudi Barcelono. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

S tem, kako je biti selektor, ima Prosinečki že bogate izkušnje. Danes 55-letni Hrvat je bil v preteklosti selektor BiH, pa tudi Azerbdajžana. Zdaj bi lahko postal še selektor Črne gore.

Adam Delius
Sportal Predsednik Olimpije Delius potrdil izbor Španca in poslal sporočilo Green Dragonsom
Ne spreglejte