Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 2. 2013,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rene Krhin

Sreda, 6. 2. 2013, 14.17

8 let

Rene Krhin: okreval in hitro skočil v prvi plan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že Slaviša Stojanović ga je videl kot enega nosilcev reprezentance, a je takšen scenarij preprečila huda poškodba. Rene Krhin je zdaj zdrav in v resnih načrtih Srečka Katanca.

Že na prvi tekmi novopečenega selektorja Slovenije bo zavzel mesto v začetni enajsterici. Na sredini igrišča bo tisti, ki bo skušal graditi igro Slovenije in prekinjati napade Bosne in Hercegovine. Vse od lanskega aprila do oktobra je bil zaradi hude poškodbe kolena izven pogona, potem se je vrnil na nogometne zelenice. Zdaj lahko ugotovimo, da uspešno. V dresu italijanskega prvoligaša Bologne namreč igra redno. ''Poškodba je pozabljena. Občasno po tekmah še čutim malce bolečin v kolenu in ga težje skrčim tako, kot bi ga moral, a po takšni operaciji, kot sem jo imel, je to povsem normalno,'' pravi Rene Krhin, mladi vezist, ki je v klubu na nekaj tekmah igral tudi na položaju branilca, kar je za Srečka Katanca, ki bo igral s tremi v zadnji vrsti, zagotovo dobrodošlo. ''S trenerjem v klubu sva se že nekaj časa pogovarjala, da bi lahko poizkusil tudi v vlogi branilca. Na treningih sem se v tej vlogi počutil zelo dobro, potem sem na položaju branilca najprej zaigral v pokalu in nato še na nekaj prvenstvenih tekmah. Ni bilo slabo. Vsekakor je to izkušnja, ki mi v prihodnosti utegne priti še kako prav. Kdo ve, mogoče pa bom pozneje igral v vlogi branilca,'' pravi 22-letni nogometaš, ki v teh dneh razmišlja zgolj o reprezentanci. ''V čast mi je, da sem tukaj. Počutim se dobro, v klubu igram redno. V zadnjem času sem imel malce težav z virusom, ki sem ga preboleval, sicer pa je vse v najlepšem redu. Gledam le v prihodnost. Zdaj sem tukaj in naredil bom vse, da bom Sloveniji pomagal do boljših rezultatov,'' je še povedal nekdanji nogometaš milanskega Interja.

Povrniti zaupanje navijačev

S selektorjem, ki ga je sicer v živo spremljal na eni izmed tekem Bologne, se je prvič videl šele zdaj. ''Prvič sva se videla na zboru. Slišal sem, da je bil na tekmi proti Chievu, a nisem vedel, ali je to res. Zdaj je potrdil, da je bil res na tribunah, a videla se takrat nisva. Deluje zelo pozitivno. O njem sem imel že prej dobro mnenje, zdaj sem dobil le še potrditev,'' je novemu selektorju laskal Krhin in dodal: ''Vesel sem, da sem ga spoznal. Upam in verjamem, da bomo z njim in njegovim strokovnim štabom dobro sodelovali.'' Od tekme z Bosno in Hercegovino pričakuje veliko. ''Igramo proti res kakovostni reprezentanci, rezultat pa je pomemben, ne glede na to, da gre za prijateljski obračun. Pomemben bo tako rezultat kot tudi naš pristop in igra. Pritiska ne čutim. Jasno je, da navijači pričakujejo dobre rezultate in verjamem, da jih bodo dočakali. Naša naloga je, da navijačem povrnemo zaupanje v reprezentanco. Na to, kar se je dogajalo v preteklosti, moramo čim prej pozabiti. Spet moramo začeti uspešne reprezentančne epizode,'' je pogovor zaključil mladi vezist, ki je v reprezentanci doslej zbral osem nastopov, v njej pa debitiral pod vodstvom Matjaža Keka na prijateljski tekmi proti Angliji septembra 2009 v Londonu.

Ne spreglejte