Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 10. 2023,
8.15

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Inter Miami MLS Wayne Rooney Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 8. 10. 2023, 8.15

6 mesecev, 3 tedne

Nogomet, liga MLS

Razočaranje za Messija, Rooney ostal brez službe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Inter Miami Lionel Messi | Messi se je vrnil po poškodbi in v igro vstopil v 55. minuti. | Foto Reuters

Messi se je vrnil po poškodbi in v igro vstopil v 55. minuti.

Foto: Reuters

Nogometaši Inter Miamija na čelu z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem se niso uvrstili v končnico severnoameriške lige MLS. Sinoči so z 0:1 izgubili proti vodilni ekipi vzhodne konference Cincinnatiju. DC United pa je na svoji spletni strani sporočil, da moštva ne bo več vodil angleški strateg Wayne Rooney.

Messi se je vrnil po poškodbi in v igro vstopil v 55. minuti. Za goste iz Cincinnatija, ki so si zagotovili prvo mesto na vzhodu, je edini gol na dvoboju v 78. minuti dosegel njegov rojak Alvaro Barreal.

"Poškodba je v redu, nima nobenih težav, vendar njegova predstava danes je razumljiva, saj je v zadnjem času igral malo in lahko se zgodi, da mu manjka ritem. Zato je igral le dobre pol ure," je po tekmi o Messiju dejal trener Miamija Gerardo Martino.

Dve tekmi pred koncem rednega dela sezone se Inter Miami tako nahaja na predzadnjem, 14. mestu vzhodne konference s sedmimi točkami zaostanka za zadnjim mestom, ki še pelje v končnico.

Na zadnjih šestih tekmah v ligi je sicer zasedba Martina zmagala le na eni tekmi, je pa Inter Miami v letošnji sezoni prišel do pokalnega naslova sredi avgusta.

Tudi DC United brez končnice

Tudi DC United se ne bo uvrstil v končnico lige. Trenutno je klub iz ameriške prestolnice sicer še deveti na vzhodu, a je že odigral vse svoje tekme, medtem ko ekipe za njim še ne.

Rooney je v DC kot igralec prestopil junija 2018, potem se vrnil v Anglijo k Derby Countyju, vlogo glavnega trenerja ameriške ekipe pa je prevzel julija 2022. | Foto: Reuters Rooney je v DC kot igralec prestopil junija 2018, potem se vrnil v Anglijo k Derby Countyju, vlogo glavnega trenerja ameriške ekipe pa je prevzel julija 2022. Foto: Reuters

Klub je zato danes sporočil, da Rooney, nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, po medsebojnem sporazumu ne bo več vodil zasedbe iz Washingtona.

"Zdaj je pravi čas. Naredil sem vse, kar je v moji moči, da bi klub pripeljal v končnico. Nič se ni zgodilo s klubom, gre za čas," je svoj odhod pojasnil Rooney. Pod njegovim vodstvom je sicer DC United dobil zadnjo tekmo sezone z 2:0 proti New York Cityju.

Rooney je v DC kot igralec prestopil junija 2018, potem se vrnil v Anglijo k Derby Countyju, vlogo glavnega trenerja ameriške ekipe pa je prevzel julija 2022.

Preberite še:

Lionel Messi Inter Chicago
Sportal Messi tega ni vajen, v Miamiju so zaskrbljeni
FIFA, Gianni Infantino
Sportal Nove podrobnosti SP v nogometu leta 2030
Slovenija Severna Irska kvalifikacije 2024, Matjaž Kek
Sportal Kek dodal še dva, eden prihaja iz 1. SNL
Ne spreglejte