Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2009,
21.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 11. 2009, 21.28

8 let, 5 mesecev

Ranilovič: Smo velik motiv vsaki ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vijoličasta zasedba bo po treh tednih nadaljevala s prvoligaškim plesom. V Ljudskem vrtu bo namreč poskušala prekiniti prekletstvo domačega igrišča in vknjižiti poln izkupiček.

Osemkratni državni prvaki se bodo potem, ko so srečanje 18. kroga PrveLige na prošnjo Interblocka zaradi velikega števila obolelih igralcev preložili na 12. december, ta konec tedna vnovič borili za prvenstvene točke.

"Pravi pokazatelj bo v soboto rezultat. Minuli teden smo imeli prijateljsko tekmo, da bi ostali v tekmovalnem ritmu. Treningi potekajo po načrtu in s ciljem, da prikažemo dobro igro ter si priborimo dober rezultat," je na vprašanje, kako je dolg premor vplival na Mariborčane, uvodoma za Sportal odvrnil Marko Ranilovič.

Lačni so zmag

V soboto se bodo v Ljudskem vrtu, kjer so letos, zanimivo, vknjižili zgolj dve zmagi, spopadli s štirikratnimi državnimi prvaki iz Nove Gorice. Ker so "vijolice" slast zadnje zmage pred domačim avditorijem okusili 8. avgusta proti ljubljanski Olimpiji, je zato želja po polnem izkupičku v vrstah prvakov toliko večja … Jim bo uspelo preskočiti novogoriško oviro, ki se je zmage veselila na zadnjih treh srečanjih?

"Ekipa Gorice je zadnje tri tekme pokazala dobro, ofenzivno igro, s katero so si izborili odlične rezultate. Mi smo aktualni prvaki in smo velik motiv vsaki ekipi. Vsekakor pa smo tudi lačni zmag. Vse je odvisno od nas, vodilne ekipe pa so nekoliko popustile. Čakajo nas štiri tekme doma in ena v gosteh, kar se nam kaže kot odlična priložnost za priključek k vrhu," je pred srečanjem odločno razmišljal novopečeni 23-letni nogometaš.

"Novogoričani znajo dobro odreagirati"

Potem ko je zaradi sila težke poškodbe izven pogona v minuli sezoni najboljši strelec slovenske prvoligaške scene Etien Velikonja, se poraja vprašanje, na koga morajo biti vijoličasti v vrstah Primorcev, ki so zadnji poraz vknjižili ravno proti branilcem naslova, izrecno pozorni?

"Ne bi izpostavljal nobenega igralca, vemo pa, da ima HiT Gorica izkušene dobre igralce, ki v pomembnem delu tekme znajo dobro odreagirati in tu moramo biti pazljivi," se je za konec glede nogometašev iz slovenskega Las Vegasa še dotaknil trenutno prvi vratar med mariborskima vratnicama.

Vprašljiva Tavares in Jelič

Mariborski strateg Darko Milanič, ki ga je v minulih dneh doletela nova gripa – treninge je v tem času vodil njegov pomočnik Ante Šimundža - to pot kaznovanih igralcev nima.

Kljub vsemu brez težav tudi tokrat ne gre, saj je prvi strelec elitne slovenske druščine, Dragan Jelič, zbolel, kapetan Marcos Tavares pa zaradi bolečin v preponskem delu še ni povsem nared.

Potem ko bo usoda omenjene dvojice tako rekoč znana v petek, je zaradi bolezni odsoten še Miha Kokol.

Ne spreglejte