Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
13. 5. 2015,
9.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivan Rakitić Andres Iniesta liga prvakov Barcelona Bayern

Sreda, 13. 5. 2015, 9.42

6 let, 6 mesecev

Rakitić: Brez Luisa Enriqueja to ne bi bilo mogoče (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Barcelona se je brez večjih težav prva uvrstila v veliki finale lige prvakov v Berlinu, kjer bo 6. junija lovila peti evropski naslov.

Katalonci so sicer na povratni tekmi na Allianz Areni izgubili z 2:3, a jih Pirova zmaga Bayerna ni preveč zmotila, saj so se s skupnim izidom 5:3 zanesljivo uvrstili v veliki finale.

Čeprav vsi govorijo le o neustavljivem napadalnem trojčku Messi – Neymar – Suarez, pa je vezist Barcelone Ivan Rakitić spomnil tudi na moža, na katerega vsi pozabljajo. To je trener Luis Enrique. "Naš trener ima pri vseh teh rezultatih veliko zaslug. V imenu ekipe bi se mu rad zahvalil, saj brez njega zdaj ne bi bili v takem položaju, kot smo. Vsak v ekipi je pripomogel k temu uspehu, junija pa moramo postaviti piko na i," je za ITV dejal hrvaški reprezentant.

Sedemindvajsetletni vezist, ki se je v Barcelono preselil poleti iz Seville, je priznal, da so se s soigralci povratne tekme na Allianz Areni bali, ne glede na to, da je bila njihova prednost ogromna. "Gostovanje na Allianz Areni je vedno posebno. Tam je težko zmagati in izkazalo se je, da je res tako. Ko ti stoji nasprotni ena najboljših ekip na svetu z odličnim trenerjem, ni nič gotovega in podarjenega. S prednostjo, ki smo si jo priigrali na prvi tekmi, je bilo malce lažje in na koncu nam je tudi uspelo," je dodal Rakitić.

Nasmiha se jim trojček

Barcelona je po uvrstitvi v finale lige prvakov še v igri za tri lovorike. Poleg španskega prvenstva, ki je praktično že njen, bo Blaugrana lovoriko naskakovala tudi v kraljevem pokalu, ko se bo 30. maja na Camp Nouu udarila z Athleticom Bilbaom. "Smo v položaju, v katerem hočemo biti vsako leto. Le korak smo oddaljeni od tega, da osvojimo vse. Vsi si želimo do konca sezone narediti ta korak," je odlično sezono pozdravil Andres Iniesta.

"Vedeli smo, da bo Bayern pritisnil z vsemi topovi, a po zadetkih v prvem polčasu smo vedeli, da je posel končan. Smo v novem finalu, čas je za slavje," je dodal Španec.

Kapetan Bayerna: Verjel sem v čudež, a …

Po izpadu proti tako odlični ekipi, kot je Barcelona, v taboru Bayerna ni bilo prevelikega razočaranja, pa čeprav so verjeli, da lahko nadoknadijo visok zaostanek. "Kot igralec vedno verjameš v čudež, a ni lahko. Barcelona ima izjemno ekipo, ki je izkoristila vse svoje priložnosti tudi na drugi tekmi. Dali smo vse od sebe, igrali bolje kot na prvi tekmi in si priigrali veliko priložnosti," je po tekmi za Sky povedal kapetan Nemcev Philipp Lahm.

"Polfinala nismo izgubili na Allianz Areni, izgubili smo ga v zadnjih minutah prve tekme. Če bi morda v Barceloni izgubili le z 0:1, bi bilo mogoče kaj več, zdaj pa ni bilo realno. Barcelona je le Barcelona ," je sklenil Lahm, ki bo z Bayernom v tej sezoni dvignil "le" naslov za nemškega prvaka. V domačem pokalu je Bavarce zaustavila Kamplova Borussia.

Veselje nogometašev Barcelona po tekmi:

Ne spreglejte