Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 4. 2015, 21.30

8 let

Radomlje pred Mariborom pokleknile na obe koleni (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Radomelj so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Mariboru z 1:6.

Potem ko so bili vodilni Mariborčani v zadnjem času tarča kritik glede igre, so se tokrat znesli nad najbrž bodočimi drugoligaši iz Radomelj. Že v prvem polčasu so jim zabili tri zadetke, v drugem polčasu pa le še nadgradili prednost. Rahla tolažba zadnjeuvrščeni ekipi je ta, da je po več kot 820 minutah le dosegla gol iz igre.

Čeprav so nastopili kar precej zdesetkani, so vijoličasti že v prvem polčasu praktično odločili zmagovalca. Pred maloštevilnimi gledalci so povedli že v osmi minuti. Po podaji Mitje Vilerja iz kota je z glavo zadel Luka Zahović. Le sedem minut pozneje je bilo že 2:0. Po hitri akciji, ki sta jo začela Viler in Welle Ndiaye, je z leve strani pred vrata podal Dalibor Volaš, Marcos Tavares pa je prehitel domače branilce in povišal mariborsko prednost.

V 18. minuti so prvič resneje zagrozili domači, toda Denis Lidjan je žogo s strelom z glavo poslal čez gol. Zato pa je bil v 26. minuti natančnejši Viler. Dare Vršič je spretno spravil žogo do Volaša, ta pa je podal z desne strani do Vilerja, ki je zadel z diagonalnim strelom. Že v 31. minuti je moral z igrišča Petar Stojanović, ki je imel pred tekmo težave z zdravjem in je bil vprašljiv za nastop. Deset minut pozneje je prav Stojanovićeva menjava Aleš Mejač prišel do strela, izkazal pa se je Vjekoslav Andrić.

V drugem polčasu so v 49. minuti Mariborčani želeli enajstmetrovko, po domnevnem prekršku nad Zahovićem v 54. minuti je Dare Vršič z dobrih 20 metrov poskusil s prostega strela, Andrić pa je žogo odbil v kot. Ob naslednjem poskusu Vršiča je zadetek preprečil Lidjan z blokom, v 60. minuti pa so po dolgem času zagrozili tudi domači prek Gorana Vuka, ki je žogo poslal čez gol.

V 62. minuti je Volaš dosegel četrti zadetek za goste, a iz prepovedanega položaja, pet minut pozneje pa je Vuk znižal zaostanek na 1:3, potem ko je po globinski podaji prišel sam pred Jasmina Handanovića in ga premagal. Na drugi strani je dvoboj ena na ena s Tavaresom dobil Andrić, v 80. minuti pa vendarle spet klonil, saj ga je premagal Volaš po nesebični podaji Zahovića. Piko na i visoki zmagi sta v 86. in 90. minuti postavila najprej Tavares, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po Zahovićevem strelu, in Volaš.

Radomljani bodo v 30. krogu v sredo gostovali v Velenju, Maribor pa bo gostil Olimpijo.

Ne spreglejte