Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
22. 12. 2015,
20.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Domžale Matej Oražem

Torek, 22. 12. 2015, 20.24

6 let, 6 mesecev

Če se jim ponudi priložnost, jo bodo zgrabili z obema rokama

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometni klub Domžale po jesenskem delu gleda v hrbet le vodilni Olimpiji in prvakom iz Maribora, a zaostanek ni prevelik. Za Ljubljančani zaostajajo osem točk, za Mariborčani pa pet.

Domžalčani so po lanskih odličnih predstavah v novo sezono vstopili malce slabše. V prvih sedmih krogih slovenskega državnega prvenstva so izgubili kar trikrat, hitro pa so se poslovili tudi od Evrope, ko jih je v kvalifikacijah evropske lige izločil srbski Cukarački.

A letvica rezultatov se je v nadaljevanje močno dvignila, do konca prvenstva so izgubili le še enkrat in Domžale so hitro prišle na mesta, kamor sodijo. V jesenskem delu so blesteli predvsem v obrambi, saj so prejeli daleč najmanj zadetkov (14) in kar trinajstkrat svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

"Vedno je lahko boljše, a na koncu ne moremo biti razočarani. Naš cilj je seveda, da se uvrstimo v Evropo in za zdaj smo na dobro poti. Ne samo v prvenstvu, v igri smo tudi v pokalu, kjer smo v polfinalu. Na obeh frontah smo tam, kjer smo si želeli. In če bo tako tudi na koncu sezone, bo super. Bomo pa naredili vse, da se še izboljšamo," je pogovor začel športni direktor Domžal Matej Oražem.

Prednost Olimpije in Maribora ni prevelika

Domžale, ki so zadnji ligaški poraz doživele konec oktobra, so si v jesenskem delu za vodilno dvojico nabrale zaostanek, ki pa nikakor ni neulovljiv. "Če se nam bo le ponudila priložnost, da se jima približamo, bomo to zgrabili z obema rokama. Za to smo imeli možnosti že zdaj, ko smo z obema remizirali. Škoda, na obeh tekmah smo imeli možnosti celo za zmago, a zmanjkalo nam je nekaj sreče. Pozitivno je, da bomo zato imeli spomladi lažji razpored, kar tudi ni zanemarljivo," pravi Oražem in dodaja.

"Prednost Olimpije in Maribora nikakor ni prevelika. Oba sta grešila. Na medsebojnih tekmah smo dokazali, da smo več kot konkurenčni, zato ne bi bilo prav veliko presenečenje, če bi kakšno tekmo dobili tudi mi. Vse je še mogoče, a to ne spreminja klubskih načrtov, ki so, kot sem že rekel, uvrstitev v Evropo."

Veliko zanimanje za domžalsko obrambo

Tako kot pri vseh klubih v slovenskem državnem prvenstvu tudi pri Domžalah na kadrovskem področju ne bodo počivali. Ekipo je po jesenskem delu moral zapustiti Benjamin Morel, s katerim je klub zaradi nediscipline prekinil pogodbo, zato bodo na njegovem položaju zagotovo iskali zamenjavo. Kaj pa odhodi?

"Za zdaj še ni nič konkretnega. Vse bo bolj jasno postalo po novem letu. Ne morem reči, da bo kdo zagotovo zapustil naše vrste. Seveda so številni naši nogometaši zanimivi za druge klube. Tukaj govorim o naši zadnji liniji – Dejan Trajkovski, Nejc Skubic, tudi vratar Nejc Vidmar, tukaj sta še Kenan Horić in Matic Črnic, a za zdaj še ni dejanskih ponudb. Če vseeno pride do prodaje, za kar menim, da ni tako malo možnosti, imamo pripravljene scenarije in nam ne bo težko reagirati," so v Domžalah povsem mirni.

Želijo si drznosti in spretnosti v napadu

Če kaj manjka Domžalčanom, je to učinek v napadu. Kljub temu da imajo četrti napad lige, so dosegli več kot 20 zadetkov manj kot vodilna Olimpija in Maribor. Oražem tega ne vidi tako črno kot marsikdo. "Število danih zadetkov na lestvici ne prinaša prav nobene točkovne prednosti. Lepo je, če se zmaguje z veliko razliko, a tako zmaga z 1:0 kot s 5:0 prinese enako točk. Vsekakor si bolj želimo, da bi zadevali na tekmah, kjer smo zdaj remizirali z 0:0 ali izgubljali z 0:1, takrat so bolj pomembni zadetki . Kot sem že rekel, Beni je odšel, zato bomo skušali vrzel zakrpati z enim drznim in spretnim mladim fantom, ki bi se dobro znašel pred vrati nasprotnika in zadeval. Lahko rečemo, da smo blizu dogovora, a o imenu za zdaj še ne bi govoril," je ostal skrivnosten.

Na priprave v Turčijo

Domžalčani bodo priprave na spomladanski del tako kot lani opravili v Turčiji, kjer bodo imeli zelo dobre pogoje. Na voljo bodo imeli vse, kar potrebujejo, da se kar se da dobro pripravijo. Ne samo to. "Te priprave ne bodo služile kot priprave na drugi del prvenstva, pač pa tudi za poletni del, kjer imamo spet cilj zaigrati v Evropi in izboljšati rezultate iz zadnjih let. Odkar sem sam športni direktor, smo vedno obstali na prvi stopnički in to hočemo čim prej izboljšati," je vnovičen odhod v Turčijo in načrte za prihodnost obrazložil Oražem. Tam se bodo Domžalčani med drugim pomerili tudi z bolgarskim Levskim in ukrajinskim Metalistom.

Ne spreglejte