Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2024,
20.20

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 danska nogometna reprezentanca Erik Janža Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 16. 6. 2024, 20.20

1 teden, 2 dneva

Prvi odzivi po remiju Slovenije z Dansko

Matjaž Kek: Niste mi verjeli, da so to posebni modeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71
Euro 2024 Slovenija Danska | Slovenska reprezentanca je Euro 2024 začela z dobro igro in točko proti Danski. | Foto Reuters

Slovenska reprezentanca je Euro 2024 začela z dobro igro in točko proti Danski.

Foto: Reuters

"Zaslužena točka," je v prvi izjavi po remiju Slovenije z Dansko na prvi tekmi evropskega prvenstva v Nemčiji poudaril selektor Matjaž Kek. Najbolj zadovoljen je bil z reakcijo svojih varovancev po prejetem zadetku. "Niste mi verjeli, da so to posebni modeli. Čustva delajo včasih v eno smer, včasih v drugo. Namesto da bi se povlekli nazaj, kar bi mogoče kdo pričakoval, pa so krenili po gol."

Euro 2024 Slovenija Danska
Sportal Šešku in Šporarju gol ni bil usojen, za remi zabil Janža. Poraz Srbije.

Matjaž Kek je čestital nogometašem in navijačem. | Foto: Reuters Matjaž Kek je čestital nogometašem in navijačem. Foto: Reuters "Čestitke fantom. Nismo bili v vseh situacijah najboljši. Nekatere je malo prevzelo vzdušje. Že v prvem polčasu smo imeli možnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Potem nas je tale odbitek Janže nagradil za vse, kar so fantje dali na igrišču," je v prvi izjavi po tekmi za TV Slovenije povedal selektor Matjaž Kek. "Tole točko smo si zaslužili." Za vzdušje se je zahvalil tudi navijačem. In prav ti so pomagali, da je bila Slovenija po prejetem golu še boljša. "Vi mi niste verjeli, da so to posebni modeli," je zbodel novinarja Anžeta Bašlja. "Čustva je težko nadzorovati. Čustva delajo včasih v eno smer, včasih v drugo. Namesto da bi se povlekli nazaj, kar bi mogoče kdo pričakoval, pa so krenili po gol. Čestitam jim za ta karakter. Energija je prišla s tribun in potem so videli, da lahko. Dancem so se nato porezale noge. Škoda, da nismo izkoristili kakšne priložnosti. So imeli pa tudi oni priložnosti. Prava tekma, pravo evropsko prvenstvo."

"Če na eni strani pri strelu Šeška nismo imeli sreče, nas je potem sreča poljubila pri odbitem golu in nas nagradila za željo, za vse, kar smo v zadnjem času delali. Toda prvi polčas je za razmisliti. Fantom čestitam, saj je cela Evropa videla, da je igrala Slovenija, videla je fantastične navijače," pa je Kek poudaril na novinarski konferenci po tekmi. Pravi še, da ima s fanti še vedno ogromno za "predebatirati" in "potrenirati". "Ogromno je prostora za zadovoljstvo, je pa tudi dosti prostora za razmisliti, kako smo lahko še boljši." Tekma s Srbijo jih čaka v četrtek popoldne.

Po tekmi so bili z remijem zadovoljni tudi slovenski navijači:

Hjulmand: Po 70. minuti pa smo ostali brez sape
Euro 2024 Slovenija Danska | Foto: Reuters Foto: Reuters "Mislim, da smo odigrali dober prvi polčas. Nekje po 70. minuti pa smo ostali brez sape, manjkalo nam je zagona, izpustili smo čudovito priložnost. Mislim, da je celotna tekma malce izgubila na intenzivnosti in postali smo preveč pasivni. Ko vodiš 1:0 in ne dosežeš drugega gola, se nekaj zgodi, zato je tako pomembno, da se trudimo zadeti še drugič. To lahko tekmo odloči. Bili smo zelo blizu, včasih pa se stvari preprosto zgodijo, zato sem nekoliko razočaran, da nismo še drugič zatresli mreže," pa je komentiral danski selektor Kasper Hjulmand.

Janža: Očitno mi Danci ležijo

Erik Janža je zabil za remi proti Danski. | Foto: Guliverimage Erik Janža je zabil za remi proti Danski. Foto: Guliverimage "Očitno mi Danci ležijo. Res sem zelo vesel zadetka, ker sta bila zadnja dva tedna zelo naporna," je v prvi izjavi po tekmi dejal Erik Janža. "Cela ekipa si je zaslužila točko, mogoče celo več po zadnjih 20 minutah, ker smo res imeli še par dobrih priložnosti, da bi lahko celo dobili tekmo. Ampak moramo biti zadovoljni, vemo, da je Danska zelo dobra in meri visoko na tem evropskem prvenstvu. Super začetek in gremo naprej."

Andraž Šporar, ki je imel ob Benjaminu Šešku, kar nekaj priložnosti, a nikakor nista mogla zadeti, je bil prav tako zadovoljen s točko: "Izredno težka tekma je, predvsem v prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo pokazali, dejansko bili boljši tekmec in pokazali, da lahko igramo proti najboljšim ekipam. Ne samo, da igramo proti njim, ampak jih lahko na trenutke spravimo v kazenski prostor in jih nadigramo. Res zelo zahtevna tekma, če pa pogledamo vseh 90 minut, je 1:1 nek pošten izid."

"Ogromno priložnosti in zato grenak priokus," je po remiju Slovenije z Dansko na TV Slovenije dejal nekdanji reprezentant Mladen Dabanović. In navijači so gotovo imeli enak občutek. "Več kot zadovoljen," pa je bil komentar nekdanjega trenerja Bojana Prašnikarja, ki ga je navdušila igra Slovenije predvsem v drugem polčasu.

Euro 2024 Slovenija Danska navijači
Sportal V Stuttgartu slovenske pesmi, navijači na stadionu že tri ure prej #video
Navijači nogomet
Sportal Konec 24-letnega čakanja: od držanja za glavo, grizenja nohtov do veselja #video #foto
Gelsenkirchen
Sportal Pred tekmo visokega tveganja Srbije in Anglije hud spopad #video

 

Ne spreglejte