Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Radamel Falcao Franck Ribery Diego Costa

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 15.02

8 let

Primer nesrečnega Montoliva žal ni osamljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nesrečna usoda italijanskega nogometaša Riccarda Montoliva, ki ga je nekaj dni pred SP namesto potovanja v Brazilijo doletela bolniška postelja, je pri ljubiteljih nogometa sprožila val podpore.

Številni so se spomnili na njegove sotekmovalce iz drugih ekip, ki tudi lahko ostanejo brez želenega nastopa na SP. Riccardu Montolivu je sanje o nastopu na največjem tekmovanju preprečila poškodba noge, zlomljeno golenico mu bodo operirali danes, poškodoval se je na pripravljalni tekmi z Irsko. Njegova poškodba ni bila hud udarec le zanj, temveč za vso ekipo.

"Ob polčasu sem opazoval igralce, vsi so bili šokirani, vsi so razmišljali samo o tej nesrečni poškodbi. Montolivo je bil ključen mož te ekipe, vseh se nas je ta dogodek zelo dotaknil," je dejal trener Cesare Prandelli.

Bo Falcao dobil bitko s časom?

V Kolumbiji upajo, da bo njihov junak Radamel Falcao dobil bitko s časom in poškodbo. Njegova udeležba na SP je vprašljiva vse od januarske poškodbe kolena, a je tako pomemben člen kolumbijske ekipe, da so njegovemu zdravstvenemu stanju podredili vse. "Čakali bomo do zadnje minute zadnjega dne," je o tem, ali bo Falcaa uvrstil na seznam potnikov za SP, dejal selektor Jose Pekerman.

Špance skrbi zdravje naturaliziranega Brazilca Diega Coste, Urugvaj pa upa, da bo prvi strelec premier lige Luis Suarez po nedavni nujni operaciji meniskusa vendarle nared za Brazilijo (izpustil pa bo tudi prijateljsko tekmo s Slovenijo). Ne nazadnje skrbi Francozom povzroča Franck Ribery, ki ni igral na prijateljskih tekmah, vsa francoska reprezentančna zdravniška ekipa pa se ukvarja z njegovim hrbtom in bolečinami.

"Stiska zobe in se spopada z bolečinami. Lahko bi treniral in igral, toda če ne bo pravi na pomembnih tekmah, vse skupaj nima smisla. Antoine Griezemann ga lahko zamenja, vendar je Ribery le Ribery," je težave svojega zvezdnika opisal francoski selektor Didier Deschamps.

Črna sobota poleg Montoliva vzela še Montesa in Asaminka

Podobno usodo kot Montolivo pa sta doživela še Mehičan Luis Montes, ki je najprej dosegel gol na prijateljski tekmi z Ekvadorjem, potem pa le nekaj minut pozneje končal z zlomljeno nogo. Ganec Jerry Asaminko bo prav tako ostal doma, potem ko je ostal brez nastopa na SP dobesedno v zadnji minuti – njegov gleženj jo je skupil v zadnji minuti sodnikovega dodatka na tekmi z Nizozemsko.

V zadnjem trenutku so brez odhoda v Brazilijo ostali tudi Hrvata Niko Kranjčar, ta se je poškodoval v odločilni tekmi za uvrstitev svojega kluba v elitno angleško ligo, in Milan Badelj, zvezni igralec Hamburgerja se je poškodoval na enem izmed treningov, ter Badljev klubski kolega, Nizozemec Rafael van der Vaart.

Ne spreglejte