Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
16.27

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,78

4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 16.27

6 let, 8 mesecev

Pri NK Maribor obsojajo ravnanje navijačev, bo klub kaznovan?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,78

4

"Slačenje dresov igralcem je dejanje, ki se ne bi smelo zgoditi," so pri nogometnem klubu Maribor obsodili dejanje pripadnikov organizirane navijaške skupine Viole po nedeljski prvenstveni tekmi med Mariborom in Koprom (2:2) v Ljudskem vrtu.

Pri NK Maribor se po incidentu na treningu po prvenstveni tekmi v Zavrču (0:0) z začetka meseca, ko so najbolj goreči navijači Maribora nogometašem postavili ultimat, da morajo do konca prvenstva osvojiti vseh 24 točk, ki so (bile) na voljo v prvenstvu, in nekaterim igralcem prisolili tudi nekaj zaušnic, niso oglasili. Po nedeljskih dogodkih po tekmi s Koprom pa so očitno tudi v vodstvu kluba ugotovili, da je vse skupaj šlo predaleč.

 

V izjavi za javnost, objavljeni na uradni spletni strani kluba, so dejanje navijačev obsodili in zapisali, da se slačenje dresov nogometašev, ki ga je zahtevalo nekaj navijačev, ti so po zadnjem sodnikovem žvižgu z južne tribune Ljudskega vrta skočili na igrišče, ne bi smelo zgoditi.

 

Celotna izjava za javnost NK Maribor (brez lektorskih popravkov):

25. april. Pogled na lestvico je skoraj pogled z vrha, za prvim mestom zaostajamo za točko. Pa smo med sezono že za 11, še pred mesecem in pol za 6 točk. 

Žal nam letošnja turbulentna sezona prinaša takšne in drugačne preizkušnje, ki otežujejo pot do uresničitve cilja. Nedeljski dogodki po koncu tekme proti Kopru so nas pripeljali do nove. Vedno smo se zavedali pomena nogometa v mestu, navijaške strasti, posebnosti v utripih vijol’čnih src. Trenutki, ko Maribor ni prvi, nikomur niso prijetni. Toda ostati moramo racionalni, tako pri izražanju stališč kot pri odločitvah. Vsaka ljubezen ima določene meje, tudi tista do kluba. Slačenje dresov igralcem je dejanje, ki se ni smelo zgoditi.

Igralci so največja vrednost kluba. Prinesli so nam toliko trenutkov veselja, nepozabnih zmag, trofej. Vpisali so Maribor na evropski zemljevid, kar nam razen v nogometu na drugih področjih ravno ne uspeva. Navijači pa so tisti, ki so ob vseh uspehih spremljali ekipo prav na vsakem prizorišču in prispevali neprecenljiv delež. Skupaj smo dosegli vse in skupaj zmoremo še več. 

'Mi skupaj eno smo' ne sme biti samo del navijaške pesmi, ampak del vijol'čne kulture. Ostajamo pri načelu, da bomo vse probleme reševali znotraj kluba in ob vzpostavitvi dialoga storili vse za reševanje nastale situacije, fokus pa mora ostati na uspešnem zaključku sezone. Imamo skupen cilj in to je vodilo kluba.

Kakšno kazen bo naložil disciplinski sodnik NZS?

Hkrati je jasno, da bo Maribor, ki je v tej sezoni zaradi svojih navijačev Nogometni zvezi Slovenije plačal že več kot 45 tisoč evrov kazni, spet kaznovan. Disciplinski sodnik NZS je že sprožil postopek. Kazen, ki bo doletela prvake, naj bi bila znana že ta teden.

Pri NK Maribor so zaradi navijaških izgredov v tej sezoni plačali že več kot 45 tisoč evrov kazni. | Foto: Pri NK Maribor so zaradi navijaških izgredov v tej sezoni plačali že več kot 45 tisoč evrov kazni.

Ker je NK Maribor na pogojni kazni zaradi dogodkov z derbija v Stožicah novembra lani, se prav lahko zgodi, da bo moral Maribor vsaj dve domači tekmi odigrati pred prazno južno tribuno Ljudskega vrta, na kateri so nastanjeni organizirani mariborski navijači, Viole. 

Ne spreglejte