Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
19.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Natisni članek

Blaž Vrhovec Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 17. 8. 2017, 19.16

6 let, 7 mesecev

Glavna akterja tekme v Izraelu po prihodu domov

Pri Mariboru veseli, da so še "živi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

"Pomembno je, da smo dosegli gol in da smo še živi," je po prihodu v Slovenijo povedal Marcos Tavares, strelec gola v Izraelu, ki utegne biti za Maribor zlata vreden. Zato pa ni bil prijeten pogled, ko je ob odhodu z igrišča odšepal. Pred naše kamere je stopil tudi tragični junak, ki je zakrivil enajstmetrovko pri porazu proti Hapoelu Be'er Shevi z 1:2, Blaž Vrhovec.

"Gol v gosteh je za nas zelo pomemben. Še vedno imamo možnosti in smo živi. Smo zelo motivirani. Zdaj potrebujemo še gol doma in lahko nam uspe," je na mariborskem letališču zgodaj popoldne, ko je skupaj s soigralci pripotoval iz Izraela, povedal Marcos Tavares.


Preberite še:


Najboljši strelec v zgodovini Maribora, ki je na začetku tekme v Izraelu slovenskega prvaka popeljal v vodstvo in še izboljšal svoj strelski rekord, je ob odhodu z igrišča šepal, zato se marsikateri navijač v strahu sprašuje, ali bo na povratni tekmi sploh lahko igral.

"Malo me je bolelo, a upam, da bom pripravljen. Že danes bom opravil terapijo. Verjamem, da bom za torkovo povratno tekmo stoodstotno pripravljen," pravi strelec štirih evropskih golov za Maribor. Njegov izostanek bi bil na povratni tekmi play-offa za ligo prvakov hud udarec za vijoličaste.

Sodnik bi moral bolje videti in soditi

Brazilec, ki že dolgo časa nosi kapetanski trak, je bil tudi v Izraelu velik junak Maribora. Za Blaža Vrhovca ne moremo reči, da je bilo tako. On je bil tisti, ki je v zadnjem delu prvega polčasa zagrešil sicer sporno enajstmetrovko, po kateri so Izraelci prišli do zmage.

"Prekršek se je začel zunaj kazenskega prostora. Sodnik bi moral bolje videti in soditi," je po prihodu v Slovenijo povedal Ljubljančan, ki je imel v drugem polčasu tudi lepo priložnost, a je po podaji Damjana Boharja meril čez gol.

"Imamo aktiven rezultat. Ne bom rekel, da je pozitiven, a nam daje možnosti. Upam, da nam bo pred polnim Ljudskim vrtom lažje in da nam bo uspelo," je povedal 25-letni nekdanji nogometaš Celja.

Vijoličaste do povratne tekme v Mariboru, na kateri si lahko priskrbijo še tretjo uvrstitev v ligo prvakov v zgodovini kluba, sicer čaka še sobotna prvenstvena preizkušnja proti Krškemu.

 

Ne spreglejte