Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
1.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

2

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor Darko Milanič UEFA liga prvakov Hapoel Be'er Sheva

Četrtek, 17. 8. 2017, 1.12

1 leto

Trener Maribora po porazu z 1:2 v Izraelu

Darko Milanič: Preživeli smo, to je najbolj pomembno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

2

Darko Milanič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav so v Izraelu na prvi tekmi play-offa za ligo prvakov proti Hapoelu Be'er Shevi zapravili vodstvo in izgubili z 1:2, so v taboru Maribora zadovoljni, kar je po prvem porazu v tej sezoni priznal tudi njihov trener.

"Preživeli smo vroče gostovanje ob veliki podpori domačih navijačev," je najpomembnejšo ugotovitev po tekmi, ki so jo Mariborčani začeli sanjsko, z vodstvom z 1:0 po desetih minutah igre, razkril Darko Milanič.

"Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri. Na domačem igrišču lahko prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo, kar je najbolj pomembno," je še povedal po prvem porazu, ki so ga Mariborčani doživeli po sporno dosojeni enajstmetrovki v izdihljajih prvega polčasa. "Domneven prekršek Blaža Vrhovca se je začel zunaj kazenskega prostora," je Milanič potarnal nad odločitvijo švedskega sodnika Jonasa Erikssona.

Bo Mariboru pred domačimi gledalci uspelo nadoknaditi zaostanek in se še tretjič uvrstiti v skupinski del lige prvakov?

  • Da.
    73,08 %
    798 glasov
  • Ne.
    26,92 %
    294 glasov
Oddanih 1092 glasov

Nigerijca preprosto niso mogli ustaviti

Anthony Nwakaeme je blestel. | Foto: Getty Images Anthony Nwakaeme je blestel. Foto: Getty Images Še pred tem spornim trenutkom, le dve minuti po golu v mreži izraelskega prvaka, ki je šokiral skoraj 16 tisoč gorečih navijačev v Beršebi, je za izenačenje Hapoela s pravcatim evrogolom, ki je pozornost požel tudi drugod po Evropi, poskrbel izkušeni nigerijski napadalec Anthony Nwakaeme.

"Izraelci so imeli res razpoloženega nogometaša, ki ga je bilo težko ustavljati. Morali smo ga podvajati in v obrambi dobro sodelovati. Izraelci so veliko napadov gradili prek njega. Videlo se je, da je njihovo glavno orožje. Svojo kakovost je dokazal tudi z izjemnim zadetkom," 28-letnega napadalca, ki je v tej sezoni na petih evropskih tekmah zadel že štirikrat, ni mogel prehvaliti mariborski strateg.

Marcos Tavares je dosegel še 14. gol v kvalifikacijah za ligo prvakov. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Marcos Tavares je dosegel še 14. gol v kvalifikacijah za ligo prvakov. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Še enkrat je dokazal, kar že vemo

Prav toliko zadetkov, štiri, je v Evropi zdaj dosegel tudi kapetan in najboljši strelec Maribora Marcos Tavares, ki je kot ničkolikokrat do zdaj zadel takrat, ko je najbolj pomembno. Tudi Brazilec, živa legenda vijoličastih, si je seveda prislužil trenerjeve pohvale. "Z novim golom je spet dokazal svojo kakovost. Vzel je žogo in izkoristil nezbranost nasprotnikovih branilcev. Pretekel jih je, preigral vratarja in zabil. Tako kot že večkrat na pomembnih tekmah," je najboljšega strelca v zgodovini Maribora, v Izraelu je zabil že 166. gol v vijoličastem dresu, pohvalil Milanič.

Trener Maribora je zadovoljen, da ima pred tekmo v Ljudskem vrtu aktiven rezultat. | Foto: Reuters Trener Maribora je zadovoljen, da ima pred tekmo v Ljudskem vrtu aktiven rezultat. Foto: Reuters

Dobra tekma z le eno napako

"Fantje so odigrali dobro tekmo. Obračun je bil zahteven tudi zaradi soparnega vremena. Razen ene napake smo v obrambi igrali dobro. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali. Nasprotnik je padel v igri, Izraelci so poskušali biti nevarni prek protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo so prevzeli zgolj po našem zadetku. Moji fantje so v drugem polčasu igrali bolje in napadali, a nam je žal malo zmanjkalo za drugi zadetek," je še povedal trener Maribora, ki bo v Ljudskem vrtu poskušal priti do zmage z 1:0, ki bi zadostovala za napredovanje in nov velik evropski podvig. V nasprotnem primeru se bodo morali Mariborčani zadovoljiti s četrto sezono v skupinskem delu lige Europa.

Še pred tekmo leta, ki bo na sporedu prihodnji torek, ko si lahko Mariborčani obetajo izdatno pomoč s tribun, bodo v sredo v šestem prvenstvenem krogu gostili Krčane. Do zdaj so na petih tekmah osvojili 13 točk in so skupaj z Olimpijo na vrhu lestvice.
Ne spreglejte