Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2013,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mura Krka Sašo Udovič

Četrtek, 23. 5. 2013, 18.25

8 let

Pri Dobu infrastruktura ne spremlja rezultatov, Krka bo dobila nov štadion

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Verjetno se gre v tem trenutku strinjati z besedami športnega direktorja Krke, Saša Udoviča, ki je dejal, da ima njegov klub za naslednjo sezono verjetno največje možnosti za igranje med prvoligaši.

Pred zadnjim krogom druge lige, ki bo odločal predvsem o tem, kdo bo zasedel drugo mesto med slovenskimi drugoligaši in si priboril dodatne kvalifikacije z Muro 05, ima Roltek Dob točko prednosti pred Krko. Dob je nazadnje premagal novopečenega prvoligaša Zavrč in bo za preboj v dodatne kvalifikacije v gosteh igral z Belo krajino. Torej s klubom, ki se bori za obstanek v drugoligaški konkurenci. Kljub morebitni osvojitvi drugega mesta in s tem uvrstitvi v dodatne kvalifikacije, pa bo Dob, ki si je preboj med prvoligaše na igrišču priboril že v minuli sezoni, spet imel težave s pridobitvijo licence. "Mi pred soboto ne bomo vedeli, kako in kaj, saj nas čaka napeta tekma. Šele po tekmi pa bomo misli usmerili v morebitne dodatne kvalifikacije, kar je naša želja," je dejal Marjan Cerar, ki z Dobom že v minuli sezoni ni pridobil licence, razmere za infrastrukturo pa se niso bistveno izboljšale: "Razlogov, zakaj nismo dobili licence v minuli seozni, je bilo dosti, seveda je bil razlog predvsem pri infrastrukturi. Nekaj stvari še urejamo, nekaj pa se ne da urediti na hitro. To ni problem le pri nas, temveč tudi pri Zavrču. Seveda je največja težava infrastruktura, saj ne gre takih stvari v teh gospodarskih časih naredit v enem letu. Vendar o tem odloča tekmovalni organ, katerga bomo skušali prepričati v večletni odlog izgradnje. Licenčna komisija je tista, ki bo to potrdila ali zavrgla, vendar po športni plati si zagotovo želimo igrati v prvi ligi. O kakšnih načrtih pa še nismo debatirali," je povedal direktor Doba.

Krka ambiciozno čaka na 1. SNL

Precej drugačno pa je stanje pri Krki, ki bo v zadnjem krogu igrala z Zavrčem. Klub je precej ambiciozen, ima sponzorja, v Novem mestu pa naj bi zgradili tudi nov štadion. "Mi imamo ambicije, v proračunu pa je tudi gradnja novega štadiona. Izbrani so tudi že določeni izvajalci. Imamo tudi generalnega sponzorja, zanimanje je. Imamo dokaj mlado ekipo. Sem tudi zelo zadovoljen s tem, kar je klub storil v treh letih, odkar sem športni direktor. Tudi mladinske pogone smo spravili v prvo ligo in prav je, da Krka postane prvoligaš, tudi kar se tiče regije. Novo mesto ima gospodarsko zaledje in vedno gremo stopničko višje," je dejal Sašo Udovič, ki se prav tako zaveda, dejstva, da tudi v tej sezoni dodatne kvalifikacije utegnejo biti povsem brez pomena, podobno kot v minuli. Saj tako Dob kot Mura vsaj trenutno ne izpolnjujeta licenčnih pogojev. "Če gremo v prvo ligo, potem se bo opravil razgovor s sponzorji, Krka kot sponzor pa nam seveda stoji ob strani. Ne bi pa govoril o številkah. Bi pa slovenska liga v nas imela stabilnega prvoligaša," je dejal Udovič.

Ne spreglejte