Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
20.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ante Šimundža Ante Čačić

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 20.31

7 let, 12 mesecev

Pri Belgijcih že v novomeški garderobi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po uspešno opravljeni nalogi na domačem prizorišču in visoki zmagi v Novem mestu se nogometaši Maribora na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo že pripravljajo na nov evropski izziv.

Zlahka, kar s 4:0, so Krko v soboto odpravili prvaki in potrdili, da se vračajo v staro formo, kar seveda pomeni, da se bodo hitro znebili zasledovalcev v slovenskem prvenstvu – trenutno Koper zaostaja le za dve točki, a ima tekmo več – in stvari postavili na svoje mesto. Nekoliko drugače kaže naslednjemu evropskemu nasprotniku vijoličastih, Zulte-Waregemu, ki je v domačem prvenstvu konec tedna remiziral in je tretji. Seveda v veliko bolj kakovostni konkurenci, v kateri je udeleženec lige prvakov Anderlecht šele na petem mestu. Pri 24 točkah z enajstih tekem je Zulte-Waregem trenutno tretji in za vodilnim Standardom Liegom zaostaja za štiri, za Club Bruggejem, s katerim je v gosteh remiziral v soboto (1:1), pa dve točki. Remi, ki ga je naslednji evropski nasprotnik Maribora iztržil v zadnjem prvenstvenem krogu, torej še zdaleč ni neuspeh.

Obračun ekip z dna lestvice

Ekipa, ki je bila v minuli sezoni druga najboljša v belgijskem prvenstvu, še zdaleč ni v slabi formi. Pred tem je v prvenstvu trikrat zapored zmagala, le v Evropi je nekoliko slabša. Po domačem remiju z Wiganom je v Rusiji proti Rubinu Kazanu visoko izgubila, kar z 0:4, zato bodo Belgijci proti Mariboru prav gotovo iskali tri točke. Le z njimi bi namreč še ostali v igri za napredovanje v izločilni del lige Europa. V Belgiji se pravzaprav obeta obračun ekip z dna. Belgijci imajo po prvih dveh tekmah točko, Mariborčani še niti ene.

Z mislimi že v Belgiji, kjer je vsaj točka nujna

Jasno, tudi Maribor potrebuje vsaj točko, če želi še sanjati o tem, da bi se prvič v zgodovini kluba prebil v izločilne dele kakšnega izmed evropskih pokalov. Anteju Šimundži ob evropskem debiju ni uspelo, v Wiganu je doživel poraz. A takrat je imel zelo malo časa, da vpelje svoje ideje. Zdaj je zgodba seveda povsem drugačna. In če lahko sodimo po tem, kar so Mariborčani pokazali na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah, ko so zanesljivo premagali Olimpijo in nato še Krko, so navijači, ki prisegajo na vijoličasto barvo, lahko optimisti. Tudi v strokovnem štabu Maribora optimizma ne manjka, zato ne preseneča, da je njegov vodja že takoj po tekmi v Novem mestu napovedal odločno igro tudi v Belgiji.

''Fantom sem takoj v garderobi v Novem mestu povedal, da so tri točke arhivirane, nihče nam jih ne more odvzeti. Zdaj se usmerjamo v Ligo Europa, pri mentalni pripravi je že treba preklopiti na višji tempo, hitrejše odzive. Gremo odločno na pot, vsekakor bomo iskali pozitiven rezultat,'' pravi novinec na mariborski klopi, ki je nasledil Hrvata Anteja Čačića.

Ne spreglejte