Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2013,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Aluminij NK Celje pokal Slovenije

Četrtek, 2. 5. 2013, 18.13

8 let

Pri Aluminiju zadovoljni, Celjani obljubljajo zanimiv povratni obračun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po prvi polfinalni tekmi v Kidričevem so z remijem (1:1) bolj zadovoljni pri Aluminiju, Celjani pa obljubljajo zanimiv povratni obračun.

Aluminij, ki je največje presenečenje pokala v tej sezoni, je obračun s Celjani začel slabše in se po golu Benjamina Verbiča znašel v zaostanku. V drugem polčasu je uspel izenačiti izid po golu rezervista Timoteja Petka. "Celjani so v prvem polčasu prebijali našo obrambo po desni strani in nam povzročali obilo preglavic To je bila izjemno težka tekma za naš kader in glede na prikazano v prvem polčasu sem z rezultatom lahko zadovoljen. V drugem polčasu smo prevladovali na igrišču, igrali veliko bolje in tudi zadeli. Še vedno smo v igri za finale in potrebno je verjeti, da lahko kaj storimo tudi v Celju. Nekateri fantje niso imeli pravega učinka na igrišču, tako da bom že v nedeljo izvedel nekaj sprememb. Petek si je s svojo igro zaslužil nagrado, da že na naslednji tekmi dobi priložnost od prve minute," je dejal trener Aluminija, Edin Osmanović.

Strateg Celja kljub golu v gosteh ni bil pretirano zadovoljen. "Na začetku smo dopustili pobudo igralcem Aluminija, ki so se pokazali kot izjemno disciplinirano, organizirano predvsem pa agresivno moštvo. To je popolnoma drugačen Aluminij, kot je bil še pred mesecem dni in kakšnega smo poznali. V nadaljevanju smo začeli dominirati in si tudi ustvarili štiri izjemno lepe priložnosti, ki jih žal, razen ene, nismo uspešno zaključili. Na odmor smo odšli s prednostjo, poskušali nadaljevati z našim načinom igre, kar nam pa ni popolnoma uspevalo. Nogometaši Aluminija so bili še vedno dovolj disciplinirani in tako tudi izkoristili eno priložnost, ki se jim je ponudila zaradi padca v naši koncentraciji. Tako so uspeli pripeljati tekmo uspešno do drugega polčasa v Celju, ki bo seveda še zelo zanimiv. S poškodbami in utrujenostjo se ne želimo obremenjevati, to je sestavni del športa. Vedno nekateri igrajo, drugi iz različnih razlogov ne. Ne nazadnje je to mlado moštvo, z velikimi ambicijami, saj si nogometaši želijo enkrat v prihodnosti dočakati priložnost tudi na še kakšnem višjem nivoju. In če si tega želijo, se seveda morajo navaditi tudi na tekmovalni ritem sreda-sobota," je dejal Miloš Rus.

Ne spreglejte