Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 7. 2015,
14.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Benjamin Verbič Kevin Kampl Tadej Trdina Andraž Kirm Martin Milec Rajko Rotman Rene Mihelič

Torek, 21. 7. 2015, 14.15

7 let, 12 mesecev

Preživela le Kampl in Milec, neslavno slovo Verbiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od slovenski legionarjev sta sito 3. kroga lige Europa preživela le Kevin Kampl, ki z Borussio je na povratni tekmi z ponižal WAC Tadeja Trdine, in Martin Milec, ki je bil z Liegom uspešen v Sarajevu.

Med slovenskimi legionarji, ki so nastopali v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa, si je prejšnji četrtek lepo popotnico zagotovil Benjamin Verbič. Danski klub iz Köbenhavna je po zaslugi izjemnega zadetka slovenskega reprezentanta zmagal na Češkem, a se Jablonec ni predal. Na Danskem je vodil že z 2:0, po "zaslugi" Verbiča pa so domači v 64. minuti ostali še z igralcem manj. Verbič je prejel neposredni rdeči karton. Köbenhaven je z igralcem manj celo dvakrat zadel, a vseeeno so se z rezultatom 3:2 napredovanja veselili Čehi.

Prednost pred povratno tekmo si je v slovenskem obračunu priborila tudi Borussija. V Celovcu je sicer tesno ugnala WAC, za katerega je rezervist Tadej Trdina, pred domačimi gledalci pa so avtrijcem pokazali, da nimajo v Dortmundu kaj iskati. Črno-rumeni so zmagali s kar 5:0. Kevin Kampl tokrat ni dobil priložnosti za igro, Trdina pa je na zelenico pritekel v drugem polčasu.

Desni bočni branilec Standarda Martin Milec si je zmago v Sarajevu priboril četrti krog lige Europa. Slovenski reprezentant je odigral celotno srečanje.

Andraž Kirm je z Omonio že na Danskem remiziral brez zadetkov, na vročem Cipru ni izkoristil domačega igrišča in izpadel. Remi z 2:2 je v nadaljevanje peljal dansko ekipo. Slovenskega reprezentanta ni bilo v kadru Ciperčanov.

S Skandinavci je imel opravka tudi Rene Mihelič, ki je z Debrecenom doma klonil proti Rosenborgu (2:3), na Norveškem pa so domačini le še potrdili napredovanje. Mihelič na prvi tekmi ni igral, tokrat pa je v igro vstopil v 77. minuti. Pred prezahtevno nalogo je bil tudi Rajko Rotman, ki tako kot Kirm ni bil v postavi svoje ekipe. Njegov Istanbul BB ni imel možnosti proti nizozemskemu AZ Alkmaarju.

Žreb parov četrtega, odločilnega kroga kvalifikacij za ligo Europa bo v petek.

Ne spreglejte