Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
8. 7. 2018,
22.56

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

1

Natisni članek

Paulinho

Nedelja, 8. 7. 2018, 22.56

5 let, 9 mesecev

Paulinho po letu dni nazaj na Kitajsko

Prestop iz Barcelone, ki se mu čudi ves svet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

1

Paulinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Barceloni so potrdili odhod brazilskega reprezentanta Paulinha, ki se po letu dni, v katerem je igral redno in zabil nepričakovano veliko golov, vrača nazaj v kitajski Guangzhou Evergrande, iz katerega je za 40 milijonov evrov prišel v Barcelono.

Paulinho, ki je z Brazilijo igral na letošnjem svetovnem prvenstvu in v petih nastopih zabil en gol, po le letu dni zapušča Barcelono in se vrača nazaj na Kitajsko. Spet v Guangzhou Evergrande, katerega trener je legendarni Italijan Fabio Cannavaro, ki si je 29-letnega defenzivnega vezista sposodil za eno leto z možnostjo odkupa po koncu sezone.

Defenzivni vezist, ki je v enem letu za Barcelono zabil nepričakovano veliko golov, kar devet, je v dresu katalonskega velikana odigral 49 tekem in bil eden izmed nosilcev ekipe, zato se zdaj marsikateri navijač Barcelone čudi, da samo po enem letu odhaja in se vrača v klub, ki je z njegovo prodajo pred letom dni zaslužil kar 40 milijonov evrov.

Iz Španije so sprva sicer prihajale informacije, da bo na Kitajsko prestopil za 50 milijonov evrov, a pri Barceloni, ki finančnih podrobnosti posla ni razkrila, pravijo, da bo v Guangzhou posojen.

Se z novo selitvijo na Kitajsko Paulinho poslavlja tudi od brazilske reprezentance? | Foto: Reuters Se z novo selitvijo na Kitajsko Paulinho poslavlja tudi od brazilske reprezentance? Foto: Reuters

Vrača se tja, kjer ima status idola

Paulinho je za Guangzhou, v katerega je prišel iz londonskega Tottenhama, sicer igral med letoma 2015 in 2017, tam pa pustil odličen vtis. Ekipi je kot kapetan namreč pomagal do dveh naslovov kitajskega prvaka, leta 2015 pa z njo osvojil tudi azijsko ligo prvakov.

Zdaj se vezist, ki je imel pogodbo z Barcelono podpisano do leta 2019, vrača na Kitajsko in vprašanje je, ali se s tem poslavlja tudi od brazilske reprezentance, za katero je v 55 nastopih zabil 13 golov. Ko je bil prvič na Kitajskem, za reprezentanco večinoma ni igral.

Preberite še:

Neymar
Sportal Izmišljotina ali velik udarec za Neymarja?
Paulinho
Sportal Barcelona potrdila, da kupuje Brazilca
Paulinho
Sportal Pred vrati Barcelone Brazilec, ki že dve leti ni odigral resne tekme
Ne spreglejte