Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 10. 2017,
10.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Paulinho Barcelona PSG Neymar Brazilija kvalifikacije za SP 2018 Tite Casemiro

Sreda, 4. 10. 2017, 10.45

6 let, 6 mesecev

Tabor brazilske reprezentance

Izmišljotina ali velik udarec za Neymarja?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometna reprezentanca Brazilije se pripravlja na kvalifikacijski tekmi za SP 2018 proti Boliviji in Čilu. Po spletu je po zadnjem treningu zaokrožila novica, da je Paulinho v enem izmed dvobojev za žogo poškodoval Neymarja, a osrednji brazilski mediji je niso potrdili. Paulinho je vseeno čez noč postal junak navijačev Barcelone.

Brazilija je ena izmed osmih reprezentanc, ki so si že zagotovile nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Poleg gostiteljice Rusije so si udeležbo na velikem odru prek kvalifikacij zagotovili še Belgija, Brazilija, Iran, Japonska, Južna Koreja, Mehika in Savdska Arabija. Za zdaj je tako znana četrtina udeležencev največjega tekmovanja (8 od 32), kar si ga je mogoče zamisliti v nogometu.

Prvo mesto in vozovnica za Rusijo že zagotovljeni

Petkratni svetovni prvaki so si že zagotovili nastop na SP v Rusiji. | Foto: Reuters Petkratni svetovni prvaki so si že zagotovili nastop na SP v Rusiji. Foto: Reuters Brazilci, petkratni svetovni prvaki, so si dva kroga pred koncem južnoameriških kvalifikacij že zagotovili končno prvo mesto. Pred najbližjim zasledovalcem Urugvajem imajo okroglih deset točk prednosti. Do konca skupinskega dela bodo odigrali še dve tekmi.

V četrtek zvečer po slovenskem času jih čaka gostovanje v Boliviji, kjer se bodo predstavili na visoki nadmorski višini v La Pazu, prihodnji teden pa se bodo v zadnjem krogu v derbiju pomerili z južnoameriškim prvakom Čilom, ki mu v kvalifikacijah gori pod nogami. Dvoboj bo odigral v Sao Paulu.

Če bi se nepreverjena novica o poškodbi Neymarja izkazala za resnično - do zdaj je ni potrdil še noben večji brazilski medij, o njej pa molči tudi tabor brazilske reprezentance -, bi se lahko zgodilo, da bo selecao sklepni del kvalifikacij odigral brez največjega zvezdnika. Najdražji igralec na svetu, za katerega je PSG poleti Barceloni odštel neverjetnih 222 milijonov evrov, želi z reprezentanco skleniti enega najboljših kvalifikacijskih ciklusov, odkar nosi državni dres.

Fizični obračun v slačilnici?

Na zadnjem treningu naj bi se poškodoval, novica o tem pa je odjeknila zlasti s pomočjo družbenih omrežij. Če sklepamo po fotografijah, mu težave povzroča palec v levi nogi, poraja pa se vprašanje, ali je ta poškodba resnično posledica trka s Paulinhom. V izdihljajih treninga v pripravljalnem središču Teresopolis, ko so se igralci že počasi odpravljali v slačilnico, naj bi ga ta ostro pokosil.

Poglejte si, kako je Neymar šepal na treningu

V slabo voljo ga je spravil njegov rojak in nesojen klubski soigralec. Če bi Neymar ostal v katalonski prestolnici, bi skupaj nosila dres Barcelone, saj se je Paulinho poleti iz Kitajske za 40 milijonov evrov preselil na Camp Nou.

Navijači Barcelone "navdušeni"

Paulinho in Neymar na treningu brazilske reprezentance. | Foto: Reuters Paulinho in Neymar na treningu brazilske reprezentance. Foto: Reuters Za Neymarja se je trening končal. S tem pa še ni bilo konec težav. Negativna energija naj bi se preselila tudi v slačilnico. Neymar je v izbruhu jeze želel obračunati s Paulinhom. Napadel ga je, a so se vmešali soigralci in preprečili fizični obračun. Takšne so govorice, ki so z veliko (po)močjo družbenih omrežij poskrbele za vročo novico. Nad to so se naslajali zlasti navijači Barcelone in častili Paulinha kot junaka, saj je povzročil škodo nepokornemu Neymarju, ki je poleti obrnil hrbet katalonskemu velikanu in se preselil v Pariz.

Zanimivo je, kako je Paulinho čez noč postal junak navijačev Barcelone. Ko je blaugrana po šokantnem odhodu Neymarja iskala zamenjavo za najboljšega brazilskega nogometaša, je najprej sklenila sodelovanje s Paulinhom. Privrženci niso bil zadovoljni. Pričakovali so igralca z bolj zvenečim imenom.

Javna predstavitev Paulinha se je sprevrgla v polom. Na tribunah se je zbralo malo navijačev, v vsem dnevu je bilo prodanih le nekaj njegovih dresov. Ko se je začela sezona, je Paulinho čakal na priložnost na klopi za rezervne igralce, nato pa je zacvetela ljubezen. Dosegel je zadetek za zmago na gostovanju pri Getafeju, nato še enega proti Eibarju, zdaj pa "osrečil" navijače še s prigodo s priprav brazilske izbrane vrste.

Že 12. kapetan v dobrem letu

Selektor Tite se je pred gostovanjem v Boliviji odločil, da bo kapetanski trak prvič nosil Casemiro. Zvezni igralec madridskega Reala bo postal že 12. kapetan po juniju 2016, ko je na vroči brazilski selektorski stolček sedel Tite in navdušil navijače.

Ne spreglejte